Annonce
Ugeavisen Svendborg

Hvorfor købe nyt, når man kan opgradere det gamle?

Dan Koch fra Dekodan i Vester Skerninge har som én af de eneste i landet specialiseret sig i at opgradere gammelt inventar. Privatfoto

Det kan være både dyrt og særdeles belastende for miljøet at udskifte diske og inventar i butikker og kontorer. Men den gode nyhed er, at man ikke længere behøver at købe nyt. Som en af de eneste i landet har Dekodan specialiseret sig i en ny metode, som får gammelt interiør til at se ud som nyt.

Annonce

VESTER SKERNINGE: En hurtig søgning på internettet viser, at man ikke kommer langt med 50.000 kroner, hvis man vil indrette en butik. Alene disken til en bagerforretning koster mellem 30-50.000 kroner, og derfor er indretning én af de helt store poster på budgettet for erhvervsdrivende.

Dan Koch fra Dekodan i Vester Skerninge har som én af de eneste i landet specialiseret sig i at opgradere gammelt inventar, og det har flere fordele, lyder det fra Dan Koch:

- En opgradering koster typisk under halv pris af, hvad det ville koste at købe nyt, så der er mange penge at spare, siger Dan Koch.

Det er dog ikke kun på grund af de økonomiske fordele, at Dan Koch har valgt at specialisere sig i Coverstyl, som er det produkt, han bruger til indpakningen af gammelt inventar og brugte møbler:

- Jeg vil gerne gå imod vores kultur med "køb og smid ud". Det her er meget mere bæredygtigt, end at man hele tiden smider ud og producerer nyt. Det her er bare en lille plade folie, og alligevel får man oplevelsen af at få noget helt nyt, forklarer Dan Koch.

Folierne kan fås i flere end 300 forskellige farver, blandt andet træ-look og læder-look og med forskellige strukturer i overfladen. PR-foto
Annonce

Sparer tid og penge

Princippet, i forhold til at opgradere møbler og inventar, er ligesom indpakningen af taxaer i reklamefolie. Forskellen er, at denne folie er seks gange kraftigere end almindelig folie, og dermed er det meget holdbart.

- Mange virksomheder har hæve-sænke-borde stående for en formue. Når bordpladen er blevet slidt og grim efter flere års brug, smider man det typisk på forbrændingen. Det er fuldstændig unødvendigt nu, når vi kan få bordet til at se ud som nyt, siger Dan Koch.

Folierne kan fås i flere end 300 forskellige farver, blandt andet træ-look og læder-look og med forskellige strukturer i overfladen.

Indpakningen af et bord tager typisk en halv til en hel time, og i modsætning til at male, lugter det ikke.

- Man behøver altså hverken at lukke kontoret eller butikken for at opgradere sit inventar, konstaterer Dan Koch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ny bykunst i gaderne

Annonce