Annonce
Ugeavisen Svendborg

Indsamling skal regulere vilde katte

Præst Hanne Wieland besluttede sig for at hjælpe en flok sky vildtlevende katte i området omkring Sørup kirke, der levede med for lidt mad og for mange killinger. Kattene blev indfanget og fire sunde katte, der ikke længere kan formere sig, lever nu gode katteliv med adgang til trygge lune sovepladser og regelmæssig fodring. PR-foto

En privat indsamling skal skaffe penge til professionel regulering af vildtlevende og herreløse katte i Svendborg Kommune i 2019.

Annonce

Svendborg: En kat kan hurtigt blive til mange, hvis den får lov at leve det frie liv, men de mange vilde og herreløse katte er et problem.

Flere og flere katte dør af sult, sygdom eller kulde, fordi de ikke har en ejer, der tager sig af dem. I Svendborg Kommune er der ikke penge til at tage hånd om problemet, som vil koste mellem 35.000 og 50.000 kroner på årsbasis gennem en aftale med Kattens Værn, som eksempelvis Langeland Kommune har.

Derfor har Mette Marie Hansen og en række andre kattevenner i Svendborg nu startet en privat indsamling, som skal skaffe midler til indfangning og regulering af vildtlevende og herreløse katte i Svendborg Kommune i 2019.

- Bliver kattene ikke indfanget og reguleret, kommer situationen hurtigt ud af kontrol. Og desværre rettes vreden og frustrationen altid mod kattene, når der er for mange af dem. Derfor er det i alles interesse, uanset om man er glad for katte eller ej, at bestanden af vildtlevende og herreløse katte reguleres, siger initiativtager Mette Marie Hansen i en pressemeddelelse.

Annonce

Kattens Værn hjælper til

Mange dyreglade mennesker hjælper gerne med at fodre herreløse katte, så de ikke dør af sult, men det løser ikke problemet med formeringen. Pengene skal derfor blandt andet gå til neutralisering af kattene.

Indsamlingen løber frem til 1. marts, og alle beløb er velkomne på Svendborgs Kattevenners konto i Sydbank, registreringsnummer 6840 og kontonummer 0001438178. Kattens Værn fordobler beløbet, uanset hvor meget der bliver indsamlet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ny bykunst i gaderne

Annonce