Annonce
Ugeavisen Svendborg

Innovation: Workshop for iværksættere indenfor fødevarer og turisme

Virketrangen og lysten til at udvikle er stor på Sydfyn, og nu er der nye workshop-forløb til nye virksomheder inden for fødevarer og sæsonbestemt turisme. Arkivfoto
Iværksættere kan nu få viden om de potentialer, der ligger i lokalområderne.

Svendborg: Et år i coronaens tegn har været hårdt for erhvervslivet. Men heldigvis er der stadig gang i de gode ideer og iværksætteriet på Sydfyn, hvor nye virksomheder hele tiden ser dagens lys.

Virketrangen og lysten til at udvikle er således stor, og nu er der nye workshop-forløb til nye virksomheder inden for fødevarer og sæsonbestemt turisme. Det er Iværksætterdanmark, Erhvervshus Fyn, de sydfynske kommunerer og Orange Elevator, der står bag de to workshops.

Annonce

Fokus på bæredygtighed og potentialer

Fra arrangørernes side er der særlig opmærksomhed på at støtte iværksætterne til at udnytte og udvikle de potentialer, der ligger i lokalområderne. Det vil sige, at hvis virksomheden arbejder med sæsonbestemt turisme, vil man på workshoppen få viden og værktøjer til at opbygge og styrke sin ide og forretning, så man potentielt kan tiltrække besøgende hele året fremfor kun i sommerhalvåret. En sådan udvikling vil være god for den enkelte forretning – men også for området som helhed, fortælles det i en pressemeddelelse.

På samme måde kigger workshopforløbet, der har fokus på fødevareprodukter, på, hvordan man som ny virksomhed kan udnytte bæredygtighed og lokalområdes stedbundne potentialer til at gøre sit fødevareprodukt til en oplevelse for kunden.

- Netop indenfor de to områder turisme og fødevarer står Sydfyn stærkt. Vi har mange mindre og mellemstore virksomheder allerede. Der er ingen tvivl om, at der også er et potentiale for iværksættere, der blot skal have viden og værktøjer til at komme i gang, siger Maren Madsen, udviklingskonsulent, Svendborg Kommune.

Annonce

En håndsrækning og et skub

For begge forløb gælder det særlige, at de er målrettet iværksættere, der enten stadig er på idé-stadiet, eller hvis virksomheder er stiftet efter d. 30. august 2016. Det betyder, at det ikke er et krav at have et CVR-nummer for at kunne deltage. Derudover er det eneste krav til deltagelse ens tid og entusiasme, da det er gratis at være med i workshopforløbene.

Iværksætterdanmark er en EU-støttet investering i alle danske iværksættere, som har lysten og viljen til at skabe forretning for fremtiden.


Netop indenfor de to områder turisme og fødevarer står Sydfyn stærkt. Vi har mange mindre og mellemstore virksomheder allerede. Der er ingen tvivl om, at der også er et potentiale for iværksættere, der blot skal have viden og værktøjer til at komme i gang.

Maren Madsen, udviklingskonsulent


Udover de nævnte workshops tilbyder Iværksætterdanmark også skræddersyede workshopforløb indenfor langt det meste, der har noget med opstart, drift og udvikling af iværksættervirksomheder at gøre. Det kan både vedrøre specifikke brancher, særlige temaer og det mere generelle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Genåbning fejret med kage

Annonce