Annonce
Ugeavisen Svendborg

Internationale navne klar til Svendborg Graphic 2020

Dave McKean er et af hovednavnene på Svendborg Graphic 2020. PR-foto
Danmarks eneste festival for animation, spil og tegneserier har en række af internationale navne på plakaten for festivalen til februar.
Annonce

Svendborg: Engelske Dave McKean er blandt andet tegneren bag det legendariske Batman-album Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth. Under festivalen i februar 2020, kan de heldige møde ham i en masteclass for første gang i Danmark nogensinde.

Et andet spændende navn er finske Tuomas Korpi, som har skabt det visuelle univers i den helt ny nye animationsserie om Mumitroldene, som Svendborg Graphic helt eksklusivt har fået lov at vise afsnit af.

Finske Tuomas Korpi er manden bag det nye look på en helt ny animationsserie om Mumitroldene. PR-foto
Annonce

Fra Italien og New York

Den berømte tegneserieskaber, illustrator og animationsinstruktør Lorenzo Mattotti hentes fra Italien til festivalen, hvor han præsenterer sin prisbelønnede film "Bjørnene fra Sicilien".

Et af de danske hovednavne bidrager også til det internationale præg. Henrik Rehr, som de fleste vil kende for hans store grafisk roman "Gavrilo Princip" hentes fra New York til Svendborg for at medvirke på årets festival i en talk om at formidle historisk stof i grafisk form.

Annonce

En drøm om international festival

Svendborg Graphic, årlig festival for animation, spil og tegneserier foregår 27. januar til 2. februar med venues i Svendborg by på og omkring Svendborg Bibliotek. Festivalleder Asbjørn Rune Bourgeat fortæller, at årets program er en drøm:

- Vi har lige fra starten drømt om, at Svendborg Graphic skulle være en international festival og vi er meget glade for også at kunne præsentere udenlandske sværvægtere på festivalen til februar, siger Asbjørn Rune Bourgeat i en pressemeddelelse.

Han forklarer, at drømmen bliver til virkelighed i det nye år takket være en række rundhåndede sponsorer, blandt andet Øernes Kunstfond og Fynske Bank./exp

Lavet af Dave McKean. PR-foto
PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce