Annonce
Ugeavisen Svendborg

"Invasion" fra København: Kommunen vil finde ud af, hvorfor folk flytter til Sydfyn

Siri Iversen og Kasper Hagel Madsen er med parrets to børn flyttet fra hovedstaden til Svendborg - nu vil Svendborg Kommune undersøge, hvorfor så mange vælger Sydfyn som deres fremtidige hjem. Foto: Maria Fonfara
500 københavnere er inden for det seneste år flyttet til Svendborg. Hvorfor? Det vil kommunen nu undersøge.

Svendborg: Det kan på mange parametre - også rent økonomisk - godt betale sig at flytte fra hovedstaden til Svendborg. Det har over 500 københavnere fundet ud af og er derfor flyttet til Sydfyn inden for det sidste år.

Siri Iversen på 39 år og Kasper Hagel Madsen på 41 år er et eksempel på en familie, der rykkede teltpælene på Amager op for at flytte til Svendborg i 2018.

På Amager boede de i en lejlighed på 84 kvadratmeter sammen med Storm på fem år og Alvilde på tre år. Pladsen var ved at blive lidt trang, og tanken om noget større meldte sig, fortæller parret i en pressemeddelelse fra Svendborg Kommune.

En kombination af "hvad kan vi få for pengene", venner, som allerede boede på Sydfyn og forældre, der bor i Odense, blev baggrunden for at undersøge mulighederne.

Men der er meget, som skal gå op i en højere enhed, når man overvejer at flytte. En væsentlig forudsætning var, at enten Kasper Hagel Madsen eller Siri Iversen skulle få et job. Det andet var, at situationen skulle være afklaret i for hold til skolestart for Storm. Familien var så heldig, at Kasper Hagel Madsen fik job som IT-koordinator og bibliotekar på Svendborg Bibliotek, og dermed var den del klappet af - og parret kunne begynde at undersøge markedet for den type bolig, de gerne ville have.

Den søgen resulterede i, at de i vinteren 2018 i sne og kulde rykkede ind på Esthersvej i Svendborg.

Siri  Iversen er uddannet klarinettist og musikpædagog fra Syddansk Musikkonservatorium, og netop musikken og kulturlivet har også været en medvirkende faktor for interessen for Svendborg.


10 minutter og vi er ved vandet, i skoven eller er gået i byen. What’s not to like?

Siri Iversen


- Byen har så mange musik og kulturtilbud, siger hun.

- Og fordi det er en forholdsvis lille by, er der "ingen" afstande til noget. 10 minutter og vi er ved vandet, i skoven eller er gået i byen. What’s not to like, spørger hun.

Undersøgelse om tilflytning

- Det er dejligt at være borgmester i en kommune, hvor mange gerne vil bo. Det kan man kun være stolt af og glad for, siger borgmester Bo Hansen i pressemeddelelsen.

- Der kan være mange teorier om, hvorfor folk gerne vil bo i Svendborg. Siri og Kaspers historie er et eksempel, men er der andre grunde til at flytte til Svendborg Kommune? Vi kan kun gisne om det. Og hvordan beholder vi momentum, spørger borgmesteren.

For at blive klogere på hvorfor folk flytter til Svendborg, har Svendborg Kommunes Erhvervskontor sat gang i en undersøgelse, der skal være med til at afdække bevæggrundene for at flytte til Sydfyn.

Så hvis du er flyttet til Svendborg Kommune inden for de sidste fem år, er du selvskrevet til at være med i undersøgelsen. Undersøgelsen finder du på www.svendborg.dk/tilflytter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sølv til Magnus

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce