Annonce
Ugeavisen Svendborg

Julevedhæng støtter hjertesyge børn

De kommende uger sælger Matas i Svendborg Bycenter et specialdesignet julevedhæng, der kan bruges som dekorativ pynt på juletræet, på julebordet eller rundt omkring i boligen. Overskuddet går til Børnehjertefonden. Pr-foto: Matas
Hjerteforeningen, Børnehjertefonden og Matas sætter i juletiden fokus på forskning i medfødte hjertesygdomme hos børn og retten til et længere og bedre liv, også selvom man har en hjertefejl
Annonce

Svendborg: Hvert år kommer cirka 500 børn til verden med en medfødt hjertesygdom, hvilket gør hjertefejl til den hyppigste medfødte misdannelse. Selvom behandlingsmulighederne er blevet bedre med årene, må mange hjertebørn leve et liv, som er præget af sygdom. Hjerteforeningen og Børnehjertefonden støtter forskning i børnehjertesygdomme og nye behandlingsmetoder, som sikrer hjertebørnene flere og bedre leveår, og igen i år bakker Matas op om den vigtige forskning.

Annonce

Det går den rigtige vej

De kommende uger sælger Matas i Svendborg Bycenter således et specialdesignet julevedhæng, der kan bruges som dekorativ pynt på juletræet, på julebordet eller rundt omkring i boligen. Pakkevedhænget koster kun 15 kroner, og overskuddet går til Børnehjertefonden.

- De seneste år har forskningen i nye behandlingsmetoder gjort store fremskridt: For 20 år siden døde hvert femte spædbarn med hjertefejl. I dag overlever mange flere børn, fordi forskerne har fundet nye metoder til at operere og behandle de nyfødte hjertebørn. Men det er stadig vigtigt at støtte forskningen i, hvordan lægerne kan redde flere nyfødte hjertebørn. Så jo flere vedhæng, der kommer til at pryde årets julegaver og julegran, desto bedre vilkår kan vi være med til at give til de børn og deres familier, som hver dag slås med en hjertesygdom, siger Anne Kaltoft, adm. direktør i Hjerteforeningen, i en pressemeddelelse.

For eksempel skal en lille gruppe af hjertebørnene have en hjertetransplantation på et tidspunkt. Hjertebørn kan derfor risikere et kortere liv med mange begrænsninger – dog med håbet om, at forskerne når at udvikle nye behandlingsmetoder, der kan sikre børnene et længere og bedre liv.

Annonce

Ekstra pynt til egne gaver

Når man køber sin julegave i Matas og får gaven pakket ind, kan man straks pynte gaven med det dekorative vedhæng. Man kan også vælge at købe nogle ekstra vedhæng, så man kan give sine andre gaver det ekstra flotte pift i forbindelse med indpakningen.

Sidste års overskud fra salg af julevedhæng har bl.a. støttet Børnehjertefondens eget svømmehold samt en kommende rådgivningslinje for hjertebarnsfamilier, der netop er under udvikling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce