Annonce
Ugeavisen Svendborg

Købmand giver udsatte 50.000 kroner at varme sig på

Købmand Edo Hasanbegovic overrækker checken på 50.000 til Kaj Skjølstrup, leder af Kirkens Korshær - og dermed også varmestuen - i Svendborg. Foto: Radio Diablo
Rema 1000 i Vestergade har doneret 50.000 kroner til varmestuen i Svendborg, som har været truet af lukning.

Svendborg: Kirkens Korshærs varmestue i Dronningholmsgade, som giver mad og plads til udsatte borgere, har været truet af lukning, og det skyldes, at 2/3 af indtægterne normalt kommer fra organisationens genbrugsbutikker. De har dog på grund af coronakrisen været lukket siden jul og det har betydet et kæmpe hul i økonomien.

Først i februar gav Svendborg Kommune et ekstra tilskud til varmestuen, og samtidigt satte Kirkens Korshær i samarbejde med Radio Diablo gang i en lokal indsamling for at få private og erhvervslivet til at donere penge til varmestuens overlevelse.

- Vi har fået en overvældende opbakning. Næsten 50.000 kroner er givet i støtte af  private mennesker, mens lokale virksomheder har doneret 90.000 kroner. En udsolgt velgørenhedsmiddag bidrager yderligere med 75.000 kroner, fortæller Kaj Skjølstrup, leder af Kirkens Korshær i Svendborg.

Torsdag i sidste uge blev endnu en god dag for indsamlingen. Købmand Edo Hasanbegovic fra Rema 1000 i Vestergade mødtes her med Kaj Skjølstrup foran sin butik og overrakte varmestuen en check på 50.000 kroner.

- Hold da op, hvor er det mange penge og en kæmpe hjælp for os i Kirkens Korshær. Vi er meget taknemmelige og ydmyge over hjælpen, siger Kaj Skjølstrup i en pressemeddelelse.

Edo Hasanbegovic er glad for, at han har mulighed for at hjælpe.

- Jeg har fået meget hjælp, da jeg kom til byen, og nu, hvor jeg har mulighed for at hjælpe andre, gør jeg det gerne. Det er altid en god fornemmelse at kunne gøre noget for at hjælpe andre mennesker.


Hold da op, hvor er det mange penge og en kæmpe hjælp for os i Kirkens Korshær. Vi er meget taknemmelige og ydmyge over hjælpen.

Kaj Skjølstrup


Brugerne på varmestuen er rigtig glade for, at varmestuen har fået hjælp og støtte til fortsat at kunne være åben.

- Da jeg på et brugermøde fortalte om det store bidrag fra Rema 1000, udbrød der spontane klapsalver i stuen, siger Kaj Skjølstrup.

Den nye genåbningsplan betyder, at Kirkens Korshærs genbrugsbutikker kan åbne igen . Den første måneds omsætning går til dækning af butikkernes husleje og andre faste udgifter i første kvartal.

Fra april forventer organisationen igen, at overskuddet kan gå til varmestuen.

Kort om varmestuen

Varmestuen er et tilbud til mennesker, der er socialt udsatte.

Her er der mulighed for samvær, samtale og mad samt hjælp til nogle af de udfordringer et turbulent liv giver.

Kirkens Korshær er en privat forening, der tilbyder varmestuer, herberg, familiestøttende arbejder og andre aktiviteter i Danmark.

I Svendborg er det varmestuen på Dronningholmsvej 61.

Budgettet i Svendborg er på 2,1 million.

I år giver Svendborg Kommune 600.000 kroner i støtte og genbrugsbutikkerne 1,2 million kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce