Annonce
Ugeavisen Svendborg

Keld går fra køber til sælger af træpiller

Keld Frederiksen Skotte i sin lagerbygning i Skårup, hvorfra han er begyndt at sælge træpiller. Foto: Michael Thorbjørnsen
Keld Frederiksen Skotte havde et så stort forbrug af træpiller, at det blev en økonomisk fordel selv at importere. Nu sælger han også til private.
Annonce

Skårup: En ny forhandler af træpiller har meldt sig på Sydfyn. Keld Frederiksen Skotte, 68 år, som privat bor i Åbyskov, sælger fra en lagerbygning på Vidjekrogen i Skårup nu træpiller til  lokale pillefyr.

Keld Frederiksen Skotte blev i sine unge dage ellers uddannet som automekaniker, men har i de seneste 20 år arbejdet med boligudlejning.

- Jeg har haft 44 ejendommen på Sydfyn, men er på grund af min alder ved at drosle ned. Derfor har jeg solgt flere af ejendommene fra, så jeg i dag råder over knap 20 lejemål, fortæller han.

Keld Frederiksen Skotte fik sit første bekendtskab med træpiller og pillefyr, da han for fem år siden skulle have skiftet sin varmekedel i privaten. Her valgte han et pillefyr som ny opvarmningskilde og blev glad for løsningen.

- Jeg opdagende, at jeg kunne varme mit hus op til cirka halv pris sammenlignet med varmekedlen, så pillefyr var noget, som naturligvis vakte min interesse, da jeg nu har og havde så mange ejendomme, fortæller Keld Frederiksen Skotte.

Herefter begyndte han nemlig at installere pillefyr i flere af sine ejendomme.

- Til glæde for mig selv, som fik lavere udgifter, for lejerne, som fik en lavere varmeregning, men også for miljøet, fordi pillefyr skåner miljøet for rigtig meget forurening.

Annonce

Importere selv direkte fra producenten

Da Keld Frederiksen Skotte nu har flere pillefyr, han skal indkøbe træpiller til, kunne han se en både økonomisk og praktisk fordel i at selv at blive grossist og hos producenten importere træpiller, hvilket er baggrunden for, at han nu, som en nebengeschäft, er begyndt at sælge træpiller til private.


Jeg opdagende, at jeg kunne varme mit hus op til cirka halv pris sammenlignet med varmekedlen, så pillefyr var noget, som naturligvis vakte min interesse, da jeg nu har og havde så mange ejendomme

Keld Frederiksen Skotte


Han får sine træpiller fra Polen og Litauen.

- Der er tale om seks milimeter træpiller til absolut gunstige og konkurrencedygtige priser,  fordi jeg som importør undgår fordyrende mellemled. Jeg sælger dog kun træpiller i paller, for det kan, hverken administrativt eller økonomisk, ikke betale sig at sælge i mindre poser med 15-30 kilo - her må kunderne for min skyld gerne gå i et byggemarked, hvor de til gængæld skal betale mere sammenlignet med mit storsalg, siger han.

Han fortæller, at træpillerne er i gode kvaliteter, fordi de har en høj brændværdi og et lavt vandindhold.

Keld Frederiksen Skotte har investeret i en firmabil, som bringer træpiller ud til kunder i lokalområdet. Foto: Michael Thorbjørnsen

- De brænder godt og hverken smuldrer eller efterlader slagger. De polske træpiller kan endda stå ude og tåle regn, uden at det går ud over brændeevnen, siger Keld Frederiksen Skotte.

Han bringer gerne træpiller ud til folk i lokalområdet, kan sende med fragtmand og ellers skal man blot ringe på 50211100 for råd og vejledning samt eventuelt aftale tid for afhentning.

Keld Frederiksen Skotte har også lavet en hjemmeside med mere info: www.mypellets.dk.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Poesi i haven

Ugeavisen Svendborg

Julemærker i bycentret

Ugeavisen Svendborg

Kor i nye klæder

Annonce