Annonce
Ugeavisen Svendborg

Klassisk under åben himmel: Operette, musicals og opera i Svendborg

kurt sornæs, noget på hjerte, web

I denne sommer er der i Svendborg om muligt endnu mere musik at vælge imellem. Store som små, unge som gamle har et overflødighedshorn af musikalske oplevelser at vælge imellem i Svendborg og omegn.

Sig blot 5700 Summer, Sommer på Værftet, Svendborg Jazzfestival, Giant Steps, Spillestedet Harders og meget andet. Og midt i alt dette har du i denne sommer også mulighed for at opleve operette og operagenren. Og det er på et niveau, som ellers kun er tiltænkt alverdens storbyer.

Herlighederne starter fredag den 20. august, hvor gruppen Stage Music Concept opfører Mozarts ”Teaterdirektøren”. Operaen er ”frit efter”. Den handler om en række håbefulde sangere, der møder op til audition og kæmper om rollen. Den opføres som pop-up i Svendborgs gader kl. 15 og 16.30. Operaen varer ca. ½ time, og den kan med fornøjelse ses af såvel børn som voksne. I forestillingen medvirker sangerne Anne Due Nørgaard, Mette Bjærang Pedersen og Frederikke Kampmann. De bliver akkompagneret af Britt Krogh Grønnebæk. Forestillingen er gratis.

Annonce

Allerede dagen efter, altså lørdag den 21. august, kan du opleve ”Opera i Gården”. Her får du operette, musicals, danske sange og opera. Dagen starter kl. 14, hvor et par af den danske operascenes største navne, Elsebeth Dreisig og David Danholt, leverer en koncert med operette og musicals. Det er nyt for de to at synge dette program, hvor de er stærkt inspireret af andre stærke kræfter på dette område, nemlig Tove Hyldgaard og Tonny Landy, som i årtier har underholdt store og små med disse herlige sange.

Samme dag om aftenen kl. 19 er Elsebeth og David igen på scenen, nu suppleret af sopranen Lise Bech Bendix. Der er altså to sopraner på scenen, og det giver mulighed for det, som sangerne så poetisk kalder ”Sopran-battle”, men mon ikke de to furier giver lidt plads til Davids smukke tenorstemme?

”Opera i Gården” den 21. august i Svendborg er med et par af den danske operascenes største navne, Elsebeth Dreisig og David Danholt. Pr-foto

Programmet denne aften ligger endnu ikke helt fast, men I kan være sikre på at komme til at høre nogle af de smukkeste operaarier og duetter.

Opera i Gården foregår i Ribers Gård (Spillestedet Harders), og der er plads til 200 publikummer til hver koncert. Billet til eftermiddagskoncerten koster kr. 100 og aftenkoncerten kr. 150. Find billetterne på billet.dk – søg efter Opera i Gården. De beskedne billetpriser kan kun lade sig gøre, fordi arrangementet har modtaget støtte fra Fonden for Fynske Bank, SEAF, Den Faberske Fond og Musikudvalget i Svendborg Kommune.

Såvel eftermiddags- som aftenkoncerten bliver akkompagneret af Mats Knutsson, som netop er vendt tilbage fra engagementer på Wiener Staatsoper og Bayreuth Festspiele. Det bliver en stor oplevelse.

Tenor David Danholt kender mange af jer her fra Sydfyn, idet han er født og opvokset i Vester Åby og i øvrigt slog sine første triller i Vester Skerninge Sangkor – dengang under ledelse af Leif Lauritsen. David er uddannet fra solistklassen på Operaakademiet, og han har stået på alverdens operascener.

Lise Bech Bendix debuterede fra solistklassen ved det Jyske Musikkonservatorium. Lise er i øvrigt uddannet sangpædagog med en bachelorgrad fra Det Jyske Musikkonservatorium. Lise underviser og synger i Operakoret ved siden af sin solistkarriere.

Lyrisk sopran Elsebeth Dreisig er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Elsebeth debuterede ”for alvor” på Det Kgl. Teater i 2004 i rollen som Musetta i Puccinis opera "La Boheme". Og herefter har karrieren taget fart. Denne sommer er Elsebeth også aktuel som hovedrolleindehaver i ”Butterfly”, som opføres på Havnen/Frederiksø i Svendborg den 3.-14 august. Det bliver stort.

Billetter til Butterfly finder du også på billet.dk – søg efter Butterfly.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Asiatiske kæledægger

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Julekoncerter med jubilerende kor

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Lady Gaga i ny film: Gucci-familiens storhed og fald

Ugeavisen Svendborg

Eamon O’Kane udforsker en verden ude af sync

Ugeavisen Svendborg

Spejdere efterlyser legekammerater

Ugeavisen Svendborg

Valg til Ældrerådet: Horstmann og Lolk løb med de fleste stemmer

Ugeavisen Svendborg

Støt en god sag: Julemærker i bycentret

Ugeavisen Svendborg

Når de yngste oplever dødsfald og sygdom hos mor og far: Sorggrupper til børn nærmer sig

Ugeavisen Svendborg

Nuaia gæster Giant Steps med jazz, pop og electronica

Ugeavisen Svendborg

Musikbibliotekets Lytteklub: Årets plader 2021

Ugeavisen Svendborg

Ingeborg vandt pris for respekt

Ugeavisen Svendborg

Særlig søndag i julens tegn

Ugeavisen Svendborg

Julefortælling på biblioteket: Legenden om juleroserne

Ugeavisen Svendborg

Anderledes kogebog støtter lokale kvinder

Ugeavisen Svendborg

Lys i mørket

Ugeavisen Svendborg

Show med Hjejle og Lindkvist: Vanvittige udklædninger, store følelser og gode grin

Ugeavisen Svendborg

Harske Hubbi og stærke tilbud i Stark

Ugeavisen Svendborg

Glade gymnaster: VM-medaljer er det største

Ugeavisen Svendborg

Jul i Christiansmøllen

Ugeavisen Svendborg

787.975 kroner til i 31 lokale projekter

Ugeavisen Svendborg

Skoleelever fra fire lande besøgte borgmesteren

Ugeavisen Svendborg

Gør en god gerning

Ugeavisen Svendborg

I 14 år ledte hun efter en forklaring: Nu har Simba endelig fundet sin Hansen

Annonce