Annonce
Ugeavisen Svendborg

Klokkespil over byen

Povl Balslev vil i forbindelse med Svendborg internationale klokkespilsfestival spille på det transportable klokkespil. Arkivfoto
Svendborg internationale klokkespilsfestival byder på flere koncerter fra klokkespillet i Vor Frue kirkes tårn
Annonce

Svendborg: Svendborg internationale klokkespilsfestival indbyder igen i år til klokkespilskoncerter fra klokkespillet i Vor Frue kirkes tårn, og samtidig er  Svendborg i uge 32 sammen med Marstal vært for en nordisk konference for alle nordens klokkenister organiseret af NSCK (Nordisk Selskab for Campanologi og Klokkespil).

- Selvom ellers allerede inviterede klokkenister fra bl.a USA og Australien har meldt afbud på grund af coronasituationen, er det alligevel blevet til en festival med både danske, nordiske og en hollandsk klokkenist, fortæller klokkenist og organist i Vor Frue kirke, Povl Balslev, som også er arrangør af Svendborg internationale klokkespilsfestival.

Festivalen åbner torsdag d. 23. juli kl. 11 med en koncert ved Karsten Hermansen, der til daglig er klokkenist i Marstal.

Mandag d. 27. juli, ligeledes kl. 11, spiller klokkenist Marcel Siebers fra klokkespillets hjemland, Holland, en koncert med populære toner.


Selvom ellers allerede inviterede klokkenister fra bl.a USA og Australien har meldt afbud på grund af coronasituationen, er det alligevel blevet til en festival med både danske, nordiske og en hollandsk klokkenist.

Povl Balslev


Søndag d. 2. august kl. 11.15 spiller Povl Balslev filmmusik fra tårnet umiddelbart efter højmessen - der vil af blandt andet være musik af den nyligt afdøde filmkomponist Ennio Morricone.

Mandag d. 3. august kl. 13 er der koncert med den hollandsk/norske klokkenist Goos ten Napel og onsdag d. 5. august kl. 11 spiller danske Peter Langberg.

Annonce

Musik fra det transportable klokkespil

- Peter Langberg startede i sin tid klokkenistuddannelsen for nordiske klokkenister i Løgumkloster, og han har en stor del af æren for, at interessen for klokkespil både blandt udøvende og publikum er højnet de sidste par år, siger Povl Balslev i en pressemeddelelse.

Peter Langberg spiller under Svendborg internationale klokkespilsfestival. Privatfoto

Torsdag d. 6. august får Svendborg besøg af det transportable klokkespil, for traditionen tro er der fællessang, klokkespil og rugbrødsmadder på p-pladsen ved Vor Frue kirke kl. 12.

I løbet af denne dag vil de nordiske klokkenister, der besøger byen i anledning af konferencen, spille forskellige steder som en slags ”pop-up” koncerter, og kl. 20 afsluttes festival og konference så med en koncert med  Povl Balslev og saxofonist Rasmus Fribo ved Maritimt Center.

Hele programmet kan i øvrigt ses på festival´ens hjemmeside www.klokkespilsfestival.dk

Hollandske Marcel Siebers giver koncert under Svendborg internationale klokkespilsfestival. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce