Annonce
Ugeavisen Svendborg

Koden er knækket: Vi sætter vores boliger til salg igen

I forhold til de seneste fem år bød uge 25 på to procent flere boliger til salg, og det er en særdeles positiv udvikling, mener Lasse Arendt, medejer og ejendomsmægler hos Nybolig i Svendborg. Pr-foto
Boligkøberne kom hurtigst ud af starthuller under Corona, men nu er også boligsælgerne vågnet op til dåd. Der er er kommet flere nye boliger til salg de seneste par uger end de forgående år, viser nye tal.
Annonce

Svendborg: Da Danmark lukkede ned den 11. marts, slukkede de danske boligejere også for deres planer om at sælge deres bolig. Men efter tre måneder, hvor boligmarkedet er tilbage i topform, er tilliden til at sælge også vendt tilbage. I forhold til de seneste fem år bød uge 25 på to procent flere boliger til salg, og det er en særdeles positiv udvikling, mener Lasse Arendt, medejer og ejendomsmægler hos Nybolig i Svendborg.

- Det er naturligt, at vi sætter vores store beslutninger på stand by, når hele samfundet bliver sat på pause. Men nu kan vi heldigvis konstatere, at frygten er forduftet og tilliden er tilbage som før Covid-19. Ikke kun sommerhusmarkedet er i fremgang, det gælder faktisk for alle boligtyper, at der bliver sat flere til salg, siger Lasse Arendt.

Især de dystre prognoser i starten af Covid-19 mener han kan have fået mange til at udvise tilbageholdenhed.


Det er naturligt, at vi sætter vores store beslutninger på stand by, når hele samfundet bliver sat på pause. Men nu kan vi heldigvis konstatere, at frygten er forduftet og tilliden er tilbage som før Covid-19. Ikke kun sommerhusmarkedet er i fremgang, det gælder faktisk for alle boligtyper, at der bliver sat flere til salg.

Lasse Arendt


- Udsigterne var dystre, ingen vidste, hvad Covid-19 ville komme til at betyde, og da en bolighandel er en markant privatøkonomisk disposition, er det ikke overraskende, at mange gik en ekstra runde, før beslutningen om at sælge og købe bolig var klar til at blive truffet, fortæller Lasse Arendt.

Annonce

Fortsat lavt boligudbud

Det generelle boligudbud er ifølge Boligsiden stadig lavt, sammenlignet med samme periode de seneste fem år, og det kan blive en udfordring, mener han.

- Køberne kom væsentlig hurtigere ud af starthullerne end sælger under coronakrisen, så vi kommer sandsynligvis ikke til at se markante prisfald, ligesom både Nationalbanken og vismændene forventer, da efterspørgslen kommer til at overstige udbuddet.

- Men meget kan nå at ske med hjælpepakker, feriepenge og ikke mindst usikkerheden omkring eksporten af danske varer i løbet af efteråret og vinteren, siger Lasse Arendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sommermusik på Skarø

Ugeavisen Svendborg

Morgenyoga på Bølgen

Annonce