Annonce
Ugeavisen Svendborg

Kommunal sparekniv blev til forening med succes

Både John Lindequist, og Aase Brødsgaard holder af et aktivt liv, men er også glade for fællesskabet på holdene i Svendborg Senior Idræt. Pr-foto
Svendborg Senior Idræt fejrer sin 10-års fødselsdag med stor fest

Svendborg: Hvad sker der, når der bliver skåret 50 procent af budgettet i den kommunale ældreidræt?

Nogen har måske sukket dybt eller rystet opgivende på hovedet. Andre tog udfordringen op og gik i gang med et stort arbejde for stadig at tilbyde seniorerne aktiviteter med motion og fællesskab. Ud af den kommunale besparelse voksede Svendborg Senior Idræt frem som en selvstændig forening, som den 20. maj fejrer sin 10- års fødselsdag.

Medlemsfremgang

- Fra 600 medlemmer i den kommunale tid, har Svendborg Senior Idræt nu 8-900 medlemmer. Vi har haft 1.000, men corona har gjort et indhug. Foreningen bliver drevet af 100 frivillige medlemmer, dog med en ansat sekretær, fortæller senioridrætskonsulent i Svendborg Kommune, Birthe Bergmann, og tilføjer i en pressemeddelelse:

- I etableringen af foreningen har der været mange udfordringer og meget at lære. Men der har også været mange, der var villige til at hjælpe, konstaterer Birthe Bergmann, som har gjort hele turen med fra den kommunale indsats til den selvstændige forening.

- Hvis der ikke var frivillige, var der ingen forening.

Sætningen kommer med stor vægt fra John Lindequist, som har været med fra 2005 i den kommunale tid og er fortsat i Svendborg Senior Idræt.

Annonce

Fundamentet

- Jeg begyndte på Tirsdagsholdet , som vi kaldte vores gymnastikhold i 2005. Nu hedder det turbo-holdet, fortæller John Lindequist, der er 80 år.

Derfor har han mange års erfaring for, at de mange frivillige er fundamentet for Senioridrættens eksistens og funktion. Selv har han deltaget som frivillig i Senioridrættens mange revyer og øver nu på den revy, der skal vises på festdagen.

Et af de medlemmer, der kun har været med i Senioridrætten siden 2018, er Aase Brødsgaard, som begyndte efter at være stoppet på arbejdsmarkedet. Hun valgte at deltage på cykelholdet, ikke elcykel, som kører 40-60 km på turene, bl.a. til Lundeborg.

Annonce

Aktiviteter om dagen

- Det er positivt, at aktiviteterne foregår om dagen, så aftnerne er fri. Jeg nyder cykelturene for sporten, men også for det sociale, når vi holder pauser. Her får jeg nye relationer og lærer folk at kende, der har arbejdet i forskellige erhverv, siger Aase Brødsgaard.

Hun nøjes ikke med at cykle, dyrker også bordtennis og padeltennis.

- Det er også positivt, at Svendborg Senior Idræt hele tiden fornyer sig med tilbud, som man kan prøve, før man tilmelder sig, understreger Aase Brødsgaard.

Netop udviklingen i foreningen betyder, at der til efteråret igen er nye tilbud, bl.a. vandgymnastik og kajak.

I dag har Svendborg Senior Idræt 46 hold med 22 forskellige aktiviteter, som foregår på over 20 forskellige adresser i kommunen. Foreningen har en samarbejdsaftale med Svendborg Kommune, som bl.a. betyder, at frivillige medlemmer deltager i træning af beboere på 15 plejecentre. Mange frivillige planlægger og er ansvarlige for vandreture og kulturture og fungerer også som holdledere.

Annonce

Fællesskabet

Det er også frivillige, der arrangerer 10-års jubilæet, som begynder med en reception, hvor alle er velkomne. Tilmeldte fortsætter med foredrag, fællesdans og festmiddag. Til revyen om aftenen er alle også velkomne.

Motion og bevægelse tiltrækker mange seniorer. Men fællesskabet på holdene er der mange, der også nyder, ligesom både John Lindequist og Aase Brødsgaard.

- Vi hygger os i tredje halvleg efter træningen med en kop kaffe og en fællessang, siger John Lindequist, som også deltager i andre tilbud fra foreningen, nemlig vandreture og flerdages ture rundt i Danmark.

- Jeg har været med på ture til Tyskland og en tur rundt på Mols. De giver en samhørighed, fastslår John Lindequist, som funderer:

- Hvor har vi mennesker dog brug for fællesskab!

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Vil du være med til at skabe venskaber?

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Børn og forældre til fest på landsstævnepladsen: - Det er skønt at se så stor en opbakning

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Jubilæumsudstilling: 150 år med fattiggården

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Anerkendt og prisvindende violinist gæster Giant Steps

Ugeavisen Svendborg

Først afviste kommunen samarbejde om sorggrupper: Nu bliver lærere klædt på til at håndtere børn og unges sorg

Ugeavisen Svendborg

Anmelderrost publikumssucces vender tilbage til Svendborg

Ugeavisen Svendborg

TorsdagsTanker: Bliv klogere på naturens vilde ingredienser med Thomas Laursen

Ugeavisen Svendborg

Forårskoncert med Gospelkoret Arise og band

Ugeavisen Svendborg

Fem heldige vindere - og deres gæster - skal til koncert med Simone Tang

Ugeavisen Svendborg

Alt det, vi skal genlære efter corona-pandemien

Ugeavisen Svendborg

Halberg frikøber Helge: Det bliver gratis at opleve Svendborg fra søsiden under Landsstævnet

Ugeavisen Svendborg

Merci til Dorte: Jobkonsulent overrasket med blomster og chokolade

Ugeavisen Svendborg

Flere billetter til Høje Bøge Open Air på højkant: Her er vinderne

Ugeavisen Svendborg

2.d plantede blomster hos elforsyningen og lærte om truede insekter

Ugeavisen Svendborg

Re-Choir inviterer til rytmisk forårskoncert

Annonce