Annonce
Ugeavisen Svendborg

Koncert: Eftermiddag med det 20. århundredes mastodonter

Christina Bjørkøe, docent på Syddansk Musikkonservatorium. PR Foto
Annonce

Svendborg: Det er spændende toner, der præsenteres ved Kammermusikforeningens koncert søndag 24. november kl. 15.30.

Programmet giver et billede af den musikalske mangfoldighed, der kendetegnede perioden for omtrent 100 år siden omkring første verdenskrig, og som ofte, på grund af krigssituationen, kom til udtryk i værker komponeret for små ensembler.

Eftermiddagens kammerensemble er en trio bestående af Johannes Søe-Hansen, violin, koncertmester i DR SymfoniOrkestret igennem er årrække, John Kruse, soloklarinettist i Det kgl. Kapel samt Christina Bjørkøe, docent på Syddansk Musikkonservatorium.

Alle tre er kendt som flittige solister og kammermusikere og desuden ofte dommere/jurymedlemmer i internationale konkurrencer.

Johannes Søe-Hansen, violin, koncertmester i DR Symfoniorkestret. PR Foto
Annonce

Den nye verden

Første verdenskrig markerede i hele Europa det endelig brud med den "gamle" verdens romantiske tonesprog, der afløstes af nye klange og stilarter – impressionisme, ekspressionisme, serialisme og musik med folkloristiske og neoklassiske elementer.

Komponisterne ved eftermiddagens koncert repræsenterer hver for sig både forskellige nationaliteter og stilarter, der træder tydeligt frem i deres værker: Violinsonate af Claude Debussy (Frankrig), Suite fra "Historien om en soldat" af Igor Stravinskij (Rusland), "Quatre pierces" for klarinet og klaver af Alban Berg (Østrig), "Kontraster" af Béla Bartók (Ungarn), og endelig "Chaconne" for klaver af Carl Nielsen.

Billetter fås på Nembillet eller ved indgangen.

Koncerten finder sted i Guldsalen i Borgerforeningen./exp

John Kruse, solo-klarinettist i Det kgl. Kapel. PR Foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Kunstner viser rundt

Ugeavisen Svendborg

VM-bord til Sydfyn

Annonce