Annonce
Ugeavisen Svendborg

Kunstbryggeriet tænker kreativt - også uden procenter

Bo Rino Christiansen fortæller, at der bruges urter som primære smagsgivere i Fizz by Borino, som dermed får en stor kompleksitet i smagen. Foto: Helle Ansholm Rasmussen
Hos Kunstbryggeriet Far & Søn har de erfaret, at der er stor efterspørgsel på alkoholfri alternativer til øl og vin. Det er der kommet nye produkter ud af.
Annonce

SVENDBORG: Hos Kunstbryggeriet Far & Søn, som har til huse i Vestergade 24 i Svendborg, brygges der ikke kun øl. For på det lille bryggeri, hvor der tidligere var en restaurant tilknyttet, mærkede man, hvordan efterspørgslen på alkoholfri alternativer bare steg og steg.

- Vi kunne dengang ikke tilbyde et passende alternativ. Sodavand var for sødt, most bliver man for kulhydratmæt af, og alkoholfri vin giver ganske enkelt ikke en tilfredsstillende oplevelse, forklarer senior i foretagendet, Bo Rino Christiansen.

Derfor er der tænkt kreativt på bryggeriet, hvilket har resulteret i Fizz by Borino, som er en serie af alkoholfrie alternativer, der er afstemt til at kunne serveres i stedet for rødvinen, hvidvinen eller champagnen.

- Fizz by Borino er flaskefermenteret og produceret efter samme metode, som når man laver champagne. Ved fermenteringen udvikles der komplekse smagsnoter, der beriger saftens karakter. Fermenteringen er også med til at skabe en naturlig boble, der er let og behagelig. En boble, der bliver i drikken, når du kommer is i, pointerer Bo Rino Christiansen.

Han fortæller, at der bruges urter som primære smagsgivere i Fizz by Borino, som dermed får en stor kompleksitet i smagen og en reducering af sukkerindholdet.

Fizz by Borino er flaskefermenteret og produceret efter samme metode, som når man laver champagne. Foto: Helle Ansholm Rasmussen
Annonce

Eksport til Tyskland og Japan

Fizz by Borino er ved at vinde popularitet, og Bo Rino Christiansen kan fortælle, at der allerede nu opleves stor efterspørgsel på serien fra restauranter og specialbutikker, der gerne vil kunne efterkomme den stigende efterspørgsel på alkoholfrie alternativer til spisebordet. Ligeledes eksporteres serien til både Tyskland og Japan.

- Vi ved jo, at det i dag handler om at vælge den gode smag til, og i mindre grad om at vælge alkoholen fra, siger han.

Kunstbryggeriet blev grundlagt i Den Selvforsynende Landsby i Hundstrup i december 2010, hvor det startede som bryggeri og kunstprojekt, men i 2015 flyttede det til Svendborg, hvor der i en periode var restaurant tilknyttet. Den blev fravalgt for et år siden.

- Det har vi gjort udelukkende for at holde koncentrationen på bryggeriet, og det var en god løsning, siger Bo Rino Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Morgenyoga på Bølgen

Annonce