Annonce
Ugeavisen Svendborg

Kvinder i Svendborg samles til bøn - der rækker verden rundt

Kunstneren Nonhlanhla Mathe fra Zimbabwe har malet billedet til Bededagenen , som både viser overgangen fra mørke til en lysere fremtid - og symboler for kærlighed, lægedom og forsoning. PR-illustration
Kvindernes Internationale Bededag har mere end 100 år på bagen i Danmark. Den verdenomspændende begivenhed sætter hvert år fokus på forholdene i et nyt land. I år gælder tankerne og bønnen Zimbabwe.
Annonce

Svendborg: Kvindernes Internationale Bededag fejres fredag 6. marts i Svendborg i den Katolske Kirke kl. 16 med et arrangement, som er åbent for alle.

Verden over samles kvinder hvert år til den internationale bededag, som i Danmark med sikkerhed blevet fejret siden 1928 - sandsynligvis også tidligere - og i 1969 dannede man en tværkirkelig komité, som sørger for at få oversat og videregivet materialet til den årlige Bededag. Globalt skiftes kvinderne nemlig til at udarbejde materiale, som hvert år sætter et nyt land i fokus.

Bønnekæden jorden rundt er det vigtigste ved dagen, men det er også meget vigtigt at lære om andre lande og få en masse baggrundsviden fra landets egne folk og dermed en bedre forståelse for landenes befolkninger og deres situation, lyder det fra arrangørerne.

Programmet for gudstjenesten, der bruges over hele verden, er udarbejdet af kvinder fra alle kirkesamfund i Zimbabwe. Ved gudstjenesten i Svendborg samles der også ind til et par projekter, der især tilgodeser børn og unge på Vestbredden og i Ghana.

Zimbabwe har haft en meget urolig tilværelse i mange år; indtil 1980 var landet underlagt englænderne, og frihedskampene i årene op til selvstændigheden krævede betydelige ofre og efterlod dybe sår. Den første statsminister hed Robert Mugabe, og han ledte landet, indtil folket gjorde oprør og afsatte ham i 2017. /exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ny bykunst i gaderne

Annonce