Annonce
Ugeavisen Svendborg

Lån, lån, lån - biblioteket bugner

Litteraturformidler Tina Karina Mortensen med bjerge af hjemvendte, udlånsparate bøger. Foto: Svendborg Bibliotek
Brugerne strømmer til de genåbnede biblioteker, som bugner af hjemvendte materialer. Men biblioteket er også åbent for dig, som stadig vil låne bøger hjemmefra.
Annonce

Svendborg: Udlånet af bøger næsten eksploderede, da Svendborgs biblioteker genåbnede mandag før Kristi Himmelfart. Efter mere end to måneders coronalukning og dermed ingen adgang til rigtige bøger, har længslen efter læsestof af pap og papir åbenbart nået smertegrænsen.

- Lånerne strømmede til biblioteket mandag d. 18. maj, hvor udlånstallet steg med 52% sammenlignet med samme mandag i maj sidste år, oplyser Nanna Ask, koordinator for kommunikation og formidling på Svendborg Bibliotek.

Efter genåbningen og en tilbagevenden af lystlæsere, studerende, børnefamilier og fagbogsentusiaster er budskabet fra kommunens syv biblioteker dog: Lån, lån, lån.

- Hylderne bugner nemlig af de mange ny-afleverede bøger, som har "overvintret" coronamånederne hjemme hos lånerne og nu står klar for nye udlån til alle bibliotekernes afstandsholdende, håndsprittende besøgende, siger Nanna Ask i en pressemeddelelse.

De mange hjemvendte bøger betyder, at der nu er enestående muligheder for at få læst en bestseller eller en hel bogserie helt uden ventetid. F.eks. er populære titler som Leonora Christina Skovs erindringsroman "Den der lever stille" og Jeffrey Archers "Clifton-krønike" nu lige til at plukke ned fra hylden og låne med hjem.

Men ikke alle svendborgensere har fået friheden, og hermed turen til biblioteket igen i forbindelse med genåbningen af samfundet. Mange ældre og fysisk svage borgere skal fortsat beskytte sig mod den fortsatte smittefare biblioteksbesøget, trods alle forholdsregler, medfører.

- For denne gruppe gælder, som for alle andre, at bibliotekets formidlere altid kan kontaktes over telefonen indenfor åbningstiden og står klar til at finde de ønskede materialer frem. Også selvom lånerne har brug for gode læsetips og vejledning, eller ønsker sig bøger, der kun findes på andre af landets biblioteker. De fremskaffede materialer kan siden kvikafhentes i bibliotekets ekspedition, også af andre end låneren selv, fortæller Nanna Ask.

På bibliotekets hjemmeside er det muligt at reservere materialer og gå på netbiblioteket, det er nemlig altid åbent.

Genåbningen af de lokale biblioteker

Bibliotekerne er genåbnet for udlån og aflevering

Lokalbibliotekerne er kun åbne i den betjente åbningstid, se denne på www.svendborgbibliotek.dk

Materialer, der har overvintret Coronaperioden hos lånerne og havde afleveringsfrist i lukkeperioden, kan afleveres gebyrfrit frem til d. 8. juni

Det er nu igen muligt, i meget begrænset omfang og under skærpede sikkerhedshensyn, at læse aviser, foretage print og kopi samt at mødes i læsegrupper. Sidstnævnte alene i bibliotekets mødelokaler og mod forudgående aftale.

Borgerservice genåbnede i sidste uge - se åbningstider og bestil tid på www.svendborg.dk

Vejledning og bestilling af materialer er muligt ved at ringe til biblioteket på 6223 5000

Reservering af materialer og adgang til bibliotekets digitale services kan foregå døgnet rundt på www.svendborgbibliotek.dk .

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sjælen hænger fast

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Kunstner viser rundt

Ugeavisen Svendborg

Bo banker rusten af

Annonce