Annonce
Ugeavisen Svendborg

Lærer med disco-moves og kendiskok på gæstevisit: Power Pause er et hit på HHX

Det er idrætslærer Mette Koch Mørkenborg, der står for Power Pause, som er et populært tilbud for eleverne og de ansatte på skolen. Foto fra Instagram
Svendborg HHX livestreamer træning med lærere og elever fra skolen i middagspausen og giver følgerne et aktivt afbræk fra skærm-undervisningen.
Annonce

Svendborg: Skoledagene er anderledes i disse coronatider, hvor hjemmeundervisning er blevet den nye hverdag. Det kræver omstilling og nytænkning for både eleverne og lærerne, og det gælder især, når det handler om idræt for børn og unge. De mange timer foran computerskærmen skal gerne brydes og varieres med bevægelse - og helst med et smil på læben.

For Svendborg HHX er det med tiltaget Power Pause lykkedes at få et stort antal elever til at få bevægelse ind i hverdagen, når man i middagspausen livestreamer træning og giver følgerne et aktivt afbræk fra skærmundervisningen.

Power Pause er udviklet i et samarbejde imellem skolens idræts- og innovationslærer, der med projektet ønsker at forbedre elevernes trivsel under nedlukningen.

I stue og i sneklædt have - både lærere og elever gav den gas, da der var disco på programmet. Foto fra Instagram

Idrætslærer Mette Koch Mørkenborg er værten, der tre gange om ugen står for træningen og sender live sammen med forskellige gæster. Fredag den 22. januar er det for eksempel kokken Claus Holm, der er er med til træningen.

- Vi er alle sammen coronatrætte i både fysisk og psykisk forstand, så i Power Pausen får vi bevæget hele kroppen - ikke mindst smilebåndene. I 15 minutter er der højt humør, god musik og virtuelt socialt samvær om dagens tema, forklarer Mette Koch Mørkenborg i en pressemeddelelse og hentyder til, at eleverne selv kan være med til at vælge, hvilke rytmer, der skal bevæges og danses til.

I mandags, hvor 102 elever deltog, havde følgerne således stemt på disco, så her gav lærer Jan Nielsen den gas med Travolta-moves fra sin snedækkede have.

Innovationslæreren Pernille Tougaard står for promotion-delen af projektet, og hun er begejstret over, at så mange er vilde med konceptet.

- Vi kan se, at det ikke kun er vores HHX-elever, der bruger Power Pause, men også tidligere elever, kommende elever, og elever fra andre skoler. Også i idrætsundervisningen bruges projektet, hvor eleverne arbejder med at lave træningsprogrammer, som de modigste sender live i Power Pause.

Gode udstrækningsøvelser efter timer foran computerskærmen. Foto fra Instagram

De to lærere håber med projektet at give eleverne et fysisk og metalt boost i deres ensomme hverdag, men også at vise dem, hvordan man kan skabe læring og kreativitet i en krisetid. Hvordan transformerer man udfordringer til muligheder? Hvordan kan man bruge sociale medier som et værktøj til at skabe opbakning omkring en idé?

Hvis du sidder derhjemme og trænger til at få rørt dig på en sjov måde, så kan man deltage via Power Pause på Svendborg HHX’s side på Instagram.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce