Annonce
Ugeavisen Svendborg

Lærlinge fik tungt ansvar og voksede med opgaven

22-årige Emil Pytlick, salgstrainee i Skoda Svendborg, fik under coronakrisen pludelig ekstra ansvar lagt på sine skuldre. Privatfoto
To lærlinge fik under coronakrisen pludseligt stort medansvar for bilsalget hos Volkswagen og Skoda i Svendborg
Annonce

Svendborg: Da 80 procent af medarbejderne i salgsafdelingen hos Volkswagen Svendborg og Skoda Svendborg den 31. marts blev hjemsendt på grund af coronakrisen, stod to lærlinge og en direktør tilbage til at passe de to bilforretninger på Englandsvej i den nordlige del af byen.

Det har kastet de yngste sælgere ud på dybt vand, men redningsvesten har de selv pustet op.

- De er gået til opgaven med krum hals. Der er ikke en opgave, hvor de har sagt, at det kan de ikke, eller det vil de ikke. De har været klar fra dag ét. De vidste godt, at når vi sendte 80 procent af salgsstyrken hjem, så var der mere at lave for os, der var tilbage. Det har de taget oppe fra og ned. De har bare løst alle opgaver, siger direktør i begge forretninger Hans-Henrik Vilhelmsen i en pressemeddelelse.

Speciel situation

22-årige Emil Pytlick har været ansat siden 2015 i forskellige funktioner. I dag er han salgstrainee i Skoda-butikken. Og da salgschefen blev sendt hjem med lønkompensation, stod han der – pludselig forrest og alene – og skulle tage imod kunderne.

- Det har været en speciel situation. For mig har det været udfordrende ikke lige at kunne spørge nogen, men selv skullet finde ud af det, jeg var i tvivl om. Men jeg har lært rigtig meget af det, siger Emil Pytlick.

Direktør Hans-Henrik Vilhelmsen har fået mange positive meldinger fra kunder, der er glade for den service, de har fået fra de unge medarbejdere. I starten var han ellers nervøs for, hvordan de ville blive modtaget af kunderne, men den nervøsitet er nu skiftet ud med glæde og stolthed over, hvor meget de to lærlinge har rykket sig de seneste måneder.

-Når der er erfarne kolleger til stede, så kan man jo også vænne sig til at andre tager ansvaret. Men jeg har i den her tid sagt til dem, at de selv må tage stilling. Og enkelte gange er det gået en lille smule galt, og mange gange er det gået rigtig rigtig godt. Så de lærer hver eneste dag og er klar til de her opgaver, mener direktøren.

- Det har været sjovt. Og så har det også været en lærerig periode, hvor vi er blevet kastet ud i situationer, vi ikke har stået i selv før, siger Nick Bøgh Nielsen, der er en del af teamet hos Volkswagen Svendborg. Privatfoto

De to lærlinge har også hjulpet værkstedet med f.eks. at køre biler til syn eller til og fra kunder. Kollegerne på værkstedet har under coronakrisen knoklet i toholdsskift for at holde hjulene i gang og arbejdspladserne kørende. Og den indstilling, som alle medarbejdere har vist igennem krisen, glæder Hans-Henrik Vilhelmsen.

De unge er blomstret

21-årige Nick Bøgh Nielsen har været en del af teamet hos Volkswagen Svendborg siden sommeren 2018.

- Det har været sjovt. Og så har det også været en lærerig periode, hvor vi er blevet kastet ud i situationer, vi ikke har stået i selv før. Men vi glæder os da til, at de andre kolleger kommer tilbage igen, lyder det fra Nick Bøgh Nielsen, der er salgstrainee hos Volkswagen Svendborg.

Efter sommerferien kommer de hjemsendte medarbejdere tilbage. Direktøren kan se tilbage på en svær tid for forretningen, der som mange andre blev ramt hårdt af coronakrisen. Men også på en særlig tid, der har givet noget til ham og de to unge i butikken.

- Det har været utrolig sjovt at få chancen for at arbejde sammen med de her to unge mennesker. De er jo blomstret, og de har hjulpet mig igennem den her krise til perfektion. Jeg har også takket dem for det, selvom de ikke sælger lige så mange biler som den gamle her, griner Hans-Henrik Vilhelmsen.

Lærlingene og direktøren har flere gange væddet om, hvem der kunne sælge flest biler. Nogle dage vandt de unge, men samlet set solgte den erfarne direktør flest biler – i hvert fald ifølge direktøren selv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sommermusik på Skarø

Ugeavisen Svendborg

Morgenyoga på Bølgen

Annonce