Annonce
Ugeavisen Svendborg

Lady Gaga i ny film: Gucci-familiens storhed og fald

Lady Gaga og Adam Driver har hovedrollerne i ”House of Gucci”, som fortæller historien om Gucci-familiens storhed og fald. Foto: Fabio Lovino/Universal and MGM
Scala har premiere på ”House of Gucci”, men har også julefilm og julemusik på programmet.

Svendborg: ”House of Gucci”, som torsdag får dansk premiere i Scala, er inspireret af den chokerende sande historie om familien bag det italienske modehus Gucci.

Da Patrizia Reggiani (Lady Gaga), en outsider fra beskedne kår, gifter sig ind i Gucci-familien, skaber hendes uhæmmede ambitioner store konflikter i familieimperiet. Det udløser hurtigt en hensynsløs spiral af forræderi, dekadence, hævn og i sidste ende … mord.

Gennem tre årtier ser vi, hvad et navn betyder, hvad det er værd og hvor langt en familie vil gå for kontrol. Vi følger familieimperiet fra tiden, hvor alt stadig er glamourøst, frem til den skandaløse retssag, hvor Patrizia Reggiani bliver idømt 26 års fængsel for at planlægge drabet på sin eksmand, Maurizio Gucci.

Annonce

Maurizio var barnebarn af den berømte modedesigner Guccio Gucci og arving til hele Gucci-dynastiet, men juridiske slagsmål, stridigheder om arven, svigt og en ekstravagant livsstil blev begyndelsen til enden for Maurizio og hans kone, Patrizia, kendt som Den Sorte Enke.

Instruktør er Ridley Scott og på rollelisten er også Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Salma Hayek og Al Pacino.

Hæsblæsende juleeventyr

Juleaften er lige rundt om hjørnet og absolut intet går efter planen i familiefilmen "Julemand & co".

De 92.000 nisser i julemandens værksted er alle besvimet grundet en akut mangel på C-vitamin. Det går selvfølgelig slet, slet ikke, og julemanden er tvunget til at klargøre kanen og flyve til jorden for at finde en kur.

Juleaften er lige rundt om hjørnet og absolut intet går efter planen i familiefilmen "Julemand & co". Foto fra filmen

Det er dog nemmere sagt end gjort, og det står hurtigt klart for julemanden, at han bliver nødt til at finde nogle allierede på jorden, hvis han skal gøre sig nogen som helst forhåbninger om at redde julen!

Annonce

Tre meter høj og rød hund

”Clifford – den store røde hund” er en elsket børnebogsfigur, skabt af Norman Bridwell, der har næsten 60 år på bagen.  I instruktøren Walt Beckers filmversion handler det om at tro lidt på magi og finde styrken i sig selv – også selv om man er en pige på 12 år, der har det svært med kammeraterne. Alt sammen fortalt med humor og situationskomik for alle aldre.

Hvem har ikke drømt om at have en hundeven, måske en stor en, så stor, at man kunne ride på den? I hvert fald har Emily Elizabeth det ikke særlig nemt på sin nye skole, hvor de andre piger driller den ikke særlig store Emily, der ovenikøbet ikke har så velhavende familie som de andre.

I ”Clifford – den store røde hund” får en 12-årig pige pludselig ansvaret for en tre meter høj rød hund. Foto fra filmen

Hendes mor bliver endda nødt til at tage udenbys med jobbet, og så hænger Emily på onkel Casey. Han er heldigvis ikke så svær at overtale, f.eks. da de kommer forbi et telt i parken, hvor de giver kæledyr væk til folk, der vil tage sig af dem. Forudsat, siger onkel Casey, at hun under ingen omstændigheder får et med hjem.

Men ejeren, Mr. Bridwell, har andre planer, og pludselig opdager Emily og hendes onkel, at hun har fået en lille rød hundehvalp med hjem i tasken. Hun overtaler ham til, at den kan blive natten over. For blot at vågne op til en meget stor overraskelse – en tre meter høj, rød hund!

At aflevere den igen er måske deres mindste problem, og inden de når så langt, skal de først skjule Clifford – som de kalder hunden – for både en sur vicevært og en grisk forretningsmand, der vil eksperimentere med den store røde hund for at finde ud af, hvordan man kan lave superfoder, der gør dyr så store. Selv ikke i New York – the Big Apple – er det nemt at skjule den store røde hund.

Som Emily ses Carby Camp, der bakkes op af bl.a. Jack Whitehall og John Cleese. ”Clifford – den store røde hund” har fået danske stemmer af bl.a. Rose-Maria Kjær Westemann, Julian Kellerman og Lasse Lunderskov.

Annonce

Jul med André Rieu

Der er også julemusik i Scala, som den 4. og 5. december viser musikfilmen "Christmas with André".

Kongen af vals, André Rieu giver en festlig og spektakulær koncert fra sit nye Vinterpalads i hjembyen Maastricht med julesange, romantiske valse og smukke melodier som Jingle Bells, O Holy Night, Hallelujah, en særlig udgave af Walking in the Air og mange flere på repertoiret.

Andre Rieus store julekoncert kan ses i Scala den 4. og 5. december. Pr-foto

- Julen er den dejligste tid på året, og jeg kan ikke forestille mig noget bedre end at tilbringe den sammen med venner, familie og fans i min hjemby. Jeg vil også gerne invitere mit biografpublikum med på denne smukke rejse til julens eventyrland, siger André Rieu i en pressemeddelelse.

Ud over klassiske julemelodier og overraskelser får biografpublikummet også eksklusiv backstageadgang, og biografvært Charlotte Hawkins taler med André Rieu om tilblivelsen af hans musikalske vintereventyrland.
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Tolerance og tålmodighed

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Løb for et godt formål

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Erhvervsliv i højt gear

Ugeavisen Svendborg

16 folk-koncerter i udsigt

Ugeavisen Svendborg

Workshop om livsstil, sundhed og åndedræt

Ugeavisen Svendborg

Ziko Nuts gør klar til fastfood

Ugeavisen Svendborg

Brevkassen: - Skal vores seks-årige datter have lommepenge?

Ugeavisen Svendborg

Fra 2 til 30 ansatte på to år: Nærvarme luner i SEF

Ugeavisen Svendborg

Rekordår for Home

Ugeavisen Svendborg

Kærlighed med noget på spil

Ugeavisen Svendborg

Lokal virksomhed støtter landsstævnet med 500.000 kroner

Ugeavisen Svendborg

Iværksætter med to projekter: Rengøring skal bane vej for ny opfindelse

Ugeavisen Svendborg

Brug byen som klasseværelse: På cykel eller gåben rundt i historien

Ugeavisen Svendborg

Nyt tiltag fra Bombay Spice: Få din indiske mad bragt til døren

Ugeavisen Svendborg

Brevkassen: - Min eks giver vores søn flotte gaver, og jeg har ikke råd til det

Ugeavisen Svendborg

Naja i eget smykkehus, men kreative legekammerater søges

Ugeavisen Svendborg

Godt Nytår

Ugeavisen Svendborg

Interessen for udeliv stiger: To skoler får penge til friluftsliv

Ugeavisen Svendborg

Nytårskoncert aflyst

Ugeavisen Svendborg

Årets Ansigter

Ugeavisen Svendborg

Årets Ansigter

Ugeavisen Svendborg

Et tempofyldt rekordår lakker mod enden

Ugeavisen Svendborg

Brevkassen: - Min datter har mén efter en hjernerystelse, men hvad skal vi stille op?

Annonce