Annonce
Ugeavisen Svendborg

Leif Larsen Marine: - Et af de bedste år nogensinde

Henrik Larsen, indehaver af Leif Larsen Marine i Svendborg, kan konstatere, at salget af både og tilbehør til vandsport under coronanedlukningen er steget markant. Her er han ombord på en af de daycruisere, som er efterspurgt af børnefamilierne. Foto: Michael Thorbjørnsen
Der har været bud efter både under coronakrisen, for når danskerne ikke kan komme på ferie i udlandet, vil de på vandet omkring Danmark.

Svendborg: Mens flere brancher stort set har ligget brak i et års tid på grund af coronakrisen, har der været anderledes gang i sejlene i bådbranchen. Medvinden mærker man også hos Leif Larsen Marine på Håndværkervæget 6 i Tved, hvor virksomhedens 14 ansatte har tunet motoren for at følge med efterspørgslen.

- 2020 blev et af vores bedste år nogensinde, konstaterer indehaver Henrik Larsen, som i øjeblikket har særdeles travlt med at gøre de nye kunders både klar til brug i det spirende forår.

- Vi ligger vandret, for vi servicerer jo allerede vores trofaste kunders både, samtidig med at vi skal levere nye både til et stigende antal nye bådejere, siger Henrik Larsen og tilføjer, at de nye kunder kommer fra hele landet.

Annonce

På båden er familien samlet

Han oplyser, at det først og fremmest har været gang i salget af familiebåde.

- Vi har mødt mange børnefamilier, som ikke kunne komme på den årlige udlandsrejse i 2020, og som heller ikke forventer at komme afsted i år - måske heller ikke i 2022. Da de har sparet penge på ferierejserne og tilmed har fået de opsparede feriepenge udbetalt, har der været luft i budgettet til at investerer i en båd, som hele familien kan have glæde af.

- På en båd får du får masser af sund og frisk luft, du kan sejle hen, hvor du vil - og den giver nogle unikke naturoplevelser, men mest af alt handler det for børnefamilierne om at kunne være sammen og deles om oplevelser og aktiviteter på vandet, forklarer Henrik Larsen.

Af samme grund har en af storsælgerne i 2020 været daycruiseren:

- Det er en motorbåd som med sovepladser til typisk fire personer og høj komfort gør alle typer sejlads behagelige for både forældre og børn. Motorbådens fortrin er, at du hurtigt er ude på vandet, og sammenlignet med en sejlbåd er den enkel at manøvrere for den ikke helt så erfarne sejler, siger Henrik Larsen.

Annonce

Sjov på vandet

Henrik Larsen glæder sig over, at der er kommet mange nye, yngre sejlere til de seneste måneder, og den situation skal udnyttes.

- Det har i mange år været et tema i branchen at få nye generationer af sejlere ombord. Nu har vi chancen på grund af tilstrømningen i forbindelse med corona, så vi skal tage de nye sejlere i hånden og sørge for, at de bliver så glade for sejlermiljøet, at de slet ikke kan undvære det igen, mener Henrik Larsen.

Med et stigende salg af både kommer der også mere efterspørgsel på tilbehør, og her har Henrik Larsen de seneste par år oplevet en tendens på vandet omkring Danmark og i forretningen.

- Det er i dag ikke nok blot at sejle en tur med familien, for der skal også være sjov og aktivitet forbundet med en tur på vandet.

- Derfor ser man i dag flere og flere, der står på vandski, wake- og paddleboards, ligesom vi har stort salg af de såkaldte tubes, de her baderinge, som trækkes efter båden, og som man kan sidde på. Vandsport har virkelig fået en renæssance, og udviklingen bare fortsætter, siger Henrik Larsen.

Annonce

Totalservice og vinteropbevaring

90 procent af Leif Larsen Marines salg  foregår i dag over internettet, og netop derfor har den sydfynske forhandler gennem de seneste år fået nye kunder fra hele Danmark.

- Det har betydet, at vi de seneste år har fået et langt større kundegrundlag, som også har del i den vækst i de foregående år og det forrygende 2020, som vi har oplevet.


- Det har i mange år været et tema i branchen at få nye generationer af sejlere ombord. Nu har vi chancen på grund af tilstrømningen i forbindelse med corona, så vi skal tage de nye sejlere i hånden og sørge for, at de bliver så glade for sejlermiljøet, at de slet ikke kan undvære det igen.

Henrik Larsen


Ifølge Henrik Larsen har det også betydet en ændring i den måde, som salgsafdelingen arbejder på:

- For blot fem år siden havde vi i forretningen besøg af en potentiel ny bådejer fem gange, før et køb blev besluttet, så her havde vi mange besøg i butikken. I dag tjekker og udforsker potentielle kunder først vores hjemmeside, og herefter foregår dialogen primært over telefon og mail. Når en kunde så har set sig lun på en båd, kører man en tur til Svendborg for at besigtige båden og for at underskrive en købskontrakt. I dag kræver et bådkøb således i gennemsnit blot et besøg af kunden, forklarer Henrik Larsen.

Leif Larsen Marine har oplevet stor succes med sine total-service pakker, hvor virksomheden står for opbevaring og klargøring af båden.

- Det foregår på den måde, at når sejlersæsonen er slut, så henter vi båden - eller man kommer med den selv, og får den ind på værkstedet, hvor den spules ren, og gøres klar til opbevaring for vinteren. Det er både motor og båden, der får en totalservice. Vi har flere haller, hvor bådene står godt beskyttet og aflåst hele vinteren. Når sæsonen nærmer sig, så gør vi båd og motor klar igen fra top til tå for kunden, forklarer Henrik Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Tidsrejsende tour de force: På en enkelt dag viser Svendborg Museum gymnasieelever vej gennem 800 års lokalhistorie

Annonce