Annonce
Ugeavisen Svendborg

Lions giver en ung svendborgenser en rejse til Canada

Opholdet går til delstaten Ontario i Canada, hvor Toronto er hovedstad. Byen er med sine cirka 5.600.000 indbyggere Canadas største by. Foto: Alyssa Black/Wikimedia Commons
Igen i år er Lions klar til at sende en ung person fra Svendborg Kommune ud på en gratis rejse i verden. Ansøgningsfristen er 20. januar.
Annonce

Svendborg: Lions Danmark sender hver sommer unge ud i hele verden for at deltage i ungdomslejre eller ungdomscamps. Formålet med udsendelsen er at skabe en atmosfære af forståelse blandt verdens folk. Dette lyder meget flot, men mange års erfaringer med disse ungdomscamps har vist, at personlige oplevelser, erfaringer og venskaber mellem unge mennesker fra forskellige lande og kulturer, skaber en mere tryg og fredelig verden, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Lions Club Svendborg tilbyder i lighed med tidligere år et sommerophold i udlandet for et ungt menneske (17-20 år), som er bosiddende i Svendborg Kommune. I år går turen til Ontario i Canada.

Annonce

En måned i sommerferien

Opholdet var cirka en måned (4. til 30. juli 2020) og veksler mellem ophold hos lokale familier og en ungdomscamp. På ungdomscampen mødes man med unge fra andre lande og sammen opleve naturen og diskutere hverdagen i de mange forskellige lande, som er repræsenteret. Der vil højest være to unge fra hvert land i lejren, og lejrsproget er engelsk.

Aktiviteterne i lejren vil blandt andet byde på sightseeing til steder i nærområdet eller andre steder af interesse. Man skal for eksempel besøge Niagara Falls og Toronto, lære at lave hinandens nationalretter og ud og prøve en svævebane. De unge lære også om Lions Club og de mange forskellig projekter Lions klubber verden rundt sponsorere.

I perioden inden lejren bor man privat hos en eller to canadiske Lions familier eller familier godkendt af Lions. Dette for at man skal opleve den canadiske hverdag og kultur og møde lokale unge canadiere.

Hvis man er heldig og får tilbudt deltagelse i ungdomscampen skal den unges familie også bidrage. Familien forpligter sig til at åbne sit hjem for en ung udlænding, der deltager i en dansk Lions ungedomscamp i sammen periode. Familien skal således være værtsfamilie i perioden 4. til 18. juli 2020. Den unge skal deltage aktivt i familiens hverdag og derigennem opleve den danske kultur.

Lions Club Svendborg og værtsfamilierne i Canada afholder udgifterne i forbindelse med rejsen og opholdet, man skal således kun have lommepenge med.

Hvis man er interesseret, skal man sende en skriftlig motiveret ansøgning til Lions Club Svendborg, på boief@icloud.com eller kpuk05@yahoo.dk senest 20. januar 2020./exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Kunstner viser rundt

Ugeavisen Svendborg

VM-bord til Sydfyn

Annonce