Annonce
Ugeavisen Svendborg

Liv, salg og en ny bro på havnen

Nogle af de nye møbler på havnen, der bliver brugt flittigt. Foto: Svendborg Kommune/Fremtidens Havn
Havnen i Svendborg er ved at være sommerklar med flere nye aktiviteter: Mobilt gadesalg, nye legeredskaber til små og store samt en splinterny pulje, "Leg med på Havnen", der åbner for ansøgninger i august.
Annonce

Svendborg: Havnen er en af de store attraktioner og elskede områder i Svendborg. Kommer man forbi på en skøn sommerdag vrimler det med mennesker, der nyder udsigten og mulighederne for at slappe af.


Håbet er at få folk til at blive længere på havnen, og det understøtter et overordnede formål om gøre havnen til rekreativt område og et godt mødested for mange målgrupper.

Fra artiklen


Med tre initiativer fra kommunen åbnes der nu og her for endnu mere liv med en pulje til havneliv på 200.000 kroner, men også flere legeredskaber og nye muligheder for at købe mad og drikke, oplyses det i en pressemeddelelse.

Annonce

Mobilt gadesalg

Vil du sælge lækkerier eller andre gode sager, så er det nu muligt at sende ansøgninger til kommunen om at få en stadeplads. De skal være mobile, hvilket vil sige cykler, knallerter, trailere og lignende, der kan fjernes og/eller trækkes ved håndkraft. Der er regler for, hvad man må sælge - og helt overordnet er det forarbejdede produkter.

Bylivspuljen i områdefornyelsen Liv i min By har været en succes og den følges nu op af en lignende pulje, nemlig en havnelivspulje. Den åbner nu i sommer og man kan få op til 50.000 kr. i tilskud. Foto: Svendborg Kommune/Fremtidens Havn

Det kan være færdiglavet mad, varer fra gartneri, fiskeri eller skovbrug. Man kan også tage kunsthåndværk og husflidsvarer med til salg.


- Håbet er at få folk til at blive længere på havnen, og det understøtter et overordnede formål om gøre havnen til rekreativt område og et godt mødested for mange målgrupper, hedder det i pressemeddelelsen.

Annonce

Legeredskaber og bordtennis

Der skal være plads til hele familien på havnen. Blandt andet af den grund kan forbipasserende på havnen nu se en række nye træ-gyngemøbler.

Der vil løbende komme flere til, så man kan sidde ned, hygge og lege og måske spise en is, drikke en kop kaffe eller andet fra de nye boder.

I samme omgang renoveres prøveparken, hvor der også bliver sat et bordtennisbord op, og der udsmykkes med graffiti af Svendborg Street Art.

Annonce

Ny bro og pulje

Endelig har Teknik- og Udviklingsudvalget netop vedtaget en ny pulje på 200.000 kroner, der kan søges som økonomisk støtte til gode projekter på havnen.

En række store plancher er lige blevet er stillet op ved Helges Kaj, hvor man kan læse mere om alle planerne for Fremtidens Havn. Foto: Svendborg Kommune/Fremtidens Havn

Af dem får Foreningen Badedyrene ved Svendborg Kajakklub 50.000 kroner til en krabbe- og badebro i den sydlige del af havnen med platform, hvor man kommer tæt på vandet og kan få timer til at gå med net, spand og tålmodighed.

Kort om puljen

Puljen kan give penge til formål, der blandt andet opfylder nogle af følgende kriterier:

De skal foregå på Den Blå Kant på Svendborg Havn.

Skabe liv på havnen og være offentligt tilgængelige.

Skabe steder og mødesteder.

Er nytænkende, originale, inspirerende og nye tilbud til beboere eller brugere i området.

Forskønner havnen.

Samarbejder med lokale grupper, foreninger, institutioner, aktører.

Passer til forskellige målgrupper.

Skaber liv også om vinteren, i efterår eller forår.

Musik må ikke være den primære aktivitet.

Man søger ved at skrive en mail til plan@svendborg.dk der sender ansøgningsskemaet til dig.

Ansøgninger behandles løbende.

Der kan ikke søges om aktiviteter på Udrustningskajen i perioden august 2020-juni 2021, fordi der bygges.

De øvrige midler i puljen kan fra 1. august søges af borgere, foreninger og andre til midlertidige projekter.

Projekterne skal overodnet leve op til så mange som muligt af kravene og kan sættes i gang fra ca 1. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce