Annonce
Ugeavisen Svendborg

Lokal asfalt bliver grønnere

En ny aftale om vedligeholdelsen af de kommunale vej indeholder et miljømæssigt aspekt, som handler om genbrugsprocenter i den anvendte asfalt. Foto: Mads Claus Rasmussen
Ny aftale om vedligeholdele af de kommunale veje indeholder et miljømæssigt aspekt i form af genbrugsprocenter i den anvendte asfalt.
Annonce

Svendborg: Det bliver fortsat Munck Asfalt der skal sørge for at de kommunale veje er up-to-date i Svendborg by. Svendborg Kommune og Nyborg-firmaet har netop underskrevet en aftale, der betyder, at Munck Asfalt de kommende fire år skal stå for vedligeholdelse af asfalten. Den nye aftale træder i kraft den 1. februar i år, og løber indtil 31. januar 2025.

I alt tre entreprenører havde budt på opgaven, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Munck Asfalt har også haft ansvaret for vejvedligeholdelsen de seneste fire år i Svendborg, lige firmaet har ansvaret for de kommunale veje udenfor byen. Her bruges årligt 9,3 mio. kr. til at vedligeholde vejene. Mens der i Svendborg by bruges omkring 2,5 mio. kr. om året.

I alt omfatter aftalen, at der lægges slidlag ud på 110.000 kvadratmeter kørebaner, 6.500 kvadratmeter stier og 7.500 kvadratmeter pladser.


Jeg er især tilfreds med, at vi sammen med Munck Asfalt kan sætte fokus på den miljømæssige del af opgaven, så vi på den måde kan være med til at sikre, at Svendborg Kommune kommer i mål på klimaområdet.

Flemming Madsen


Herudover skal 136 km veje have løbende reparationer af vejbelægninger. Den samlede pris for aftalen løber op i 9,9 millioner kroener eksklusiv moms for de fire år.

Annonce

Krav om genbrugsprocenter

Den nye partneringaftale har i modsætning til den gamle et særligt afsnit omkring hele miljødelen, da Svendborg Kommune for at opfylde regeringens og FN’s klimamålsætninger har fokus på CO2-belastningen. Ved de fleste asfaltudbud konkurrerer entreprenørerne udelukkende på pris, men i dette udbud var der også indeholdt et miljømæssigt aspekt - omhandlende genbrugsprocenter i den anvendte asfalt.

Flemming Madsen, formand for Teknik- og Erhvervsudvalget, Svendborg Kommune, glæder sig over den nye aftale.

- Vi har været glade for det samarbejde, vi har haft med Munck Asfalt. Derfor er det rart, at det kan fortsætte efter vores udbud. Jeg er især tilfreds med, at vi sammen med Munck Asfalt kan sætte fokus på den miljømæssige del af opgaven, så vi på den måde kan være med til at sikre, at Svendborg Kommune kommer i mål på klimaområdet, siger Flemming Madsen i pressemeddelelsen.

Også Ryan M. Knudsen, afdelingschef Fyn og Sydjylland, fra Munck Asfalt, er glad, for at firmaet de næste fire år har ansvaret for at asfalten i Svendborg by er i topform.

- Det er stor glæde for Munck Asfalt, at Svendborg Kommune har valgt at indgå kontrakt for ny partneringaftale. På den måde kan vi fortsætte den gode samarbejde, som vi har haft med Svendborg Kommune de seneste fire år, siger Ryan M. Knudsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce