Annonce
Ugeavisen Svendborg

Lokal influencer til kamp mod plastik

En ny alliancen kalder sig De Bærdygtige og består af seks influencere fra Jylland og Fyn. En af dem er Johanne Kohlmetz fra Svendborg. Hun har intet mindre end 64.700 følgere på Instagram, hvor hun hver eneste dag inviterer dem indenfor i sit private liv. Her inspirerer hun sine følgere til at tage på genbrugsjagt og forvandle gammelt til nyt, og hun elsker at sprede budskabet om, at man kan leve både bæredygtigt og sjovt på samme tid. Pr-foto
Johanne Kohlmetz, som har 64.800 følgere på Instagram, og som er bosat i Svendborg, er en del af en alliance, der kalder De Bærdygtige.
Annonce

Svendborg: Er du bekymret for mængden af ​​plastaffald i dit hjem? Så er du langt fra alene. For 64 procent af danskerne er netop plastik det, der bekymrermest i forhold til deres husholdnings bæredygtighed.

Nu har seks kendte influencere dannet alliancen De Bærdygtige og har sat sig for at inspirere danskerne til at reducere vores forbrug af plastik. Én af dem er Johanne Kohlmetz, 24 år og fra Svendborg, der er blevet et kendt for at blogge om bæredygtighed, syning, indretning og mode.

Johanne Kohlmetz deler sit liv med over 64.000 mennesker på Instagram, og til sammen har de fem influencere 230.000 trofaste følgere.

- Det har været fantastisk at tage mine kære følgere med på råd. De har jo hver især en masse erfaringer, og hvis vi sammen kan inspirere hinanden til at reducere vores enorme forbrug af plastisk, så tror jeg på, at vi kan gøre en forskel for miljøet.

- Det er jo vildt, at vi hver især smider over 27 kilo engangsemballage ud hvert eneste år. Plastik forsvinder jo ikke bare. Det består for altid, og vi kan jo se, at meget af det ender i naturen. Det kan vi gøre bedre, synes jeg, siger Johanne Kohlmetz i en pressemeddelelse.


Det har været fantastisk at tage mine kære følgere med på råd. De har jo hver især en masse erfaringer, og hvis vi sammen kan inspirere hinanden til at reducere vores enorme forbrug af plastisk, så tror jeg på, at vi kan gøre en forskel for miljøet

Johanne Kohlmetz.


- Heldigvis ønsker mange enkeltpersoner og virksomheder at gøre noget ved problemet, herunder bærmærket Driscoll's, der har fjernet 94 procent plastik i deres nye papirbakke for at hjælpe forbrugerne med en hverdag med mindre plastik, siger Johanne Kohlmetz.

Under vejledning fra den danske organisation Plastic Change og støttet af bærmærket Driscoll's er Johanne Kohlmetz og hendes kolleger kommet frem til fem simple råd (se andetsteds).

Annonce

Vil inspirere til forandring

Efter at være blevet en del af De Bærdygtige er Johanne Kohlmetz blevet ekstra motiveret for at gøre en forskel. Hun ønsker ikke at spille hellig, men hun håber, at gode råd kan være med til at inspirere andre. For Johanne Kohlmetz betyder de gode råd for eksemepel, at hun nu vil begynde at udskifte flere plastmaterialer med bæredygtige produkter.

- Det, du gør i dag, gør en forskel, men det betyder ikke, at du skal klare alting på én gang. Start for eksempel med at vælge ét element i din hverdag, som du vil gøre plastikfrit: Din kaffe på farten, din morgenrutine på badeværelset, din madpakke etc. Når du har gjort det, kan du tage det næste lille skridt. Og så vil du opdage, at du inden længe har ændret dine vaner til det bedre, mener Johanne Kohlmetz.

Annonce

Danmark testland for bæredygtig emballage

De Bærdygtige er opstået i forbindelse med, at virksomheden Driscoll's har udvalgt Danmark som testland for en ny bæredygtig emballage med 94 % mindre plastik. Hos Driscoll’s er man glade for, at influencerne kan være med til at sætte fokus på et vigtigt emne:

- Hos Driscoll’s arbejder vi løbende på at reducere mængden af ​​plastik, der bruges i emballagen. Vores nye emballage med 94% mindre plast er et vigtigt skridt på vores rejse for at reducere mængden af ​​plastaffald. Vi støtter De Bærdygtige, fordi de gør det muligt at sætte fokus på et problem, der optager mange danskere. Vi mener, at hvert eneste lille skridt, vi tager sammen med forbrugerne, er et skridt mod det bedre, siger marketingchef hos Driscoll’s, Marieke Appel, i pressemeddelelsen.

Annonce

Drømmer om butik i Møllergade

Johanne Kohlmetz er oprindeligt fra Faaborg, har boet i Odense, men har netop bosat sig i Svendborg.

- Under corona-nedlukningen i foråret endte jeg med at bo i et sommerhus på Langeland sammen med min kæreste, og herfra besøgte vi Svendborg mange gange og blev forelsket i byen. Vi sagde vores lejlighed op i Odense og flyttede ind i et lille hus i Svendborg den 1. august.

- Min kæreste, som er musiker, har boet i Svendborg i mange år - og min søster flytter til Ollerup inden året er omme, så stort set hele familien bliver samlet heromkring snart, fortæller Johanne Kohlmetz til Ugeavisen Svendborg.

De Bærdygtige udgøres af seks influencere: Johanne Kohlmetz, Julie Bruun, Maria Vestergaard, Cille Fjord, Emma Martiny og Susan Østdahl. Pr-foto

Hun arbejder fuldtids som selvstændig influencer, men står også bag en webshop, hvor hun  sælger plakater og hjemmesyede accessoires samt secondhandtøj - hendes drøm er at åbne en butik i Møllergade.

Under Copenhagen Fashion Week i august blev hun spottet af et af verdens største modemagasiner, britiske Vogue, iført en hjemmelavet kjole kreeret af en gammel dug. Hendes kreative talenter er også blevet spottet af det danske modemagasin Elle og P3, der har udpeget hende som en af de personer, man skal følge, hvis man går op i bæredygtig mode.

Man kan følge Johanne Kohlmetz på Instagram: @johannekohlmetzblog.

De praktiske tips fra De Bærdygtige

Giv plastik nyt liv – vælg genbrugsløsninger, hvis de findes. Brug gamle bøtter til opbevaring af nåle, nips eller urtepotter. Minimer engangsplastik, når du handler og vælg produkter og emballager, der er lavet af andet end plastik, og som kan sorteres. Vælg for eksempel papir eller papløsninger samt emballager med så lidt plast som muligt.

Tag plastikfri alternativer med på farten. Drop plastikposer, engangskopper og engangsbestikket, eller vælg noget lavet af biofibre eller bambus.

Ryd op i dine plastikvaner og erstat løbende plastik med bæredygtige alternativer. Næste gang du for eksempel skal købe en tandbørste eller hårbørste, så se om ikke du kan få en i træ eller et andet bæredygtigt materiale.

Stil krav om nye og bæredygtige løsninger, vi danskere tror på, at virksomheder og handlen bedst kan hjælpe med bæredygtige ændringer i plastikforbruget.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Hjælp til følsomme fødder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Pengegave til maritimt museum

Ugeavisen Svendborg

Vintagemode fra aflyst modeshow

Annonce