Annonce
Ugeavisen Svendborg

Lokale kunsthåndværkere med pop up-galleri

En rækkke sydfynske kunsthåndværkere er gået sammen om en juleudstilling i Skattergade 34D. Pr-foto
Syv kreative kunsthåndværkere udstiller og sælger deres brugskunst (og snaps) på førstesalen over Skattergade 34D.
Annonce

Svendborg: Guldsmed Tina Gjersen-Sav har i samarbejde med keramikerne Anne Bannick og Birthe Viuff inviteret lokale kunsthåndværkere med til en fælles udstilling i galleriet på 1.sal over guldsmedeværkstedet i Skattergade 34D, Svendborg.

Fra den 5. til 13. december (alle dage kl.11-17) kan man her se og købe lokal brugskunst - husk mundbind. Der er plads til fire personer ad gangen, fortælles det i en pressemeddelelse.

De udstillende kunsthåndværkere beskriver deres arbejder således:

Annonce

Keramik

Anne Bannick deltager med to slags keramik.

- Det ene område er drejede og støbte brugsting i højbrændt ler, stentøj eller porcelæn, blandt andet kopper, vaser, skåle og tallerkner, hvor samspillet mellem glasur og ler giver et groft visuelt udtryk, der har relationer til naturen.

- Den anden slags, er halvtransparent japansk stentøj. De japanske teknikker kan minde om akvarelmaleriets lag på lag teknik. De indlagte motiver i farvet ler giver dybde i udtrykket, og holder man tingen op mod lyset, smelter for- og bagside sammen til en helhed.

Annonce

Kurve

Agnete Diemer, kurvemager, står bag kurvemagerskolen.dk og har værksted er på Bjørnø ved Fåborg. Agnete Diemer er uddannet kurvemager fra Den franske nationale kurvemagerskole i 1993 og medlem af Danske Kunsthåndværkere.

- Jeg vil gerne vise, hvordan det er muligt at skabe nye design med udgangspunkt i de klassiske kurvemagertraditioner, som jeg er oplært i. Jeg medbringer blandt andet mindre brødkurve.

Annonce

Væverier

Ulrika Käld er uddannet væver i 1982 og har arbejdet med vævning lige siden.

- Jeg producerer udelukkende brugsting og søger at udvikle funktionelle kvalitetsprodukter ved hjælp af materialevalg og teknikker. Trenden planlægges, men resten planlægger jeg først i væveprocessen. Det sker ud fra en idé om en bestemt stemning omkring produktet, samt hvilke materialer jeg anvender.

- Jeg deltager med uldluffer, plaider og små tekstile kunstværker i hør og andre tekstile tråde.

Annonce

Lertøj

Birthe Viuff, der laver lertøj, tager i sine brugsting ofte udgangspunkt i, hvad hun selv har brug for i sit køkken og hjem.

- Lertøj er ”blødt” at have i hænderne og den råhvide begitning har et venligt udtryk, der tiltaler mig. Lertøj med begitning er en gammel teknik, hvor det drejede og halvtørre lertøj dyppes i begitning/hvid lervælling og efterfølgende bliver det dekoreret med andre farvede begitninger, oxyder og rids.

Annonce

Skulpturer

Ellen Margrethe A. laver bronzeskulpturer.

- Inspirationen til mine værker finder jeg blandt mennesker. Det kan være både store og små, skæve og skrå. Gamle og unge, lette og tunge. Glade eller bange, korte eller lange. Det kan være vrede eller milde, vakse eller stille. Elegante eller klodsede, kloge eller tossede, og endda så mange mange flere.

Annonce

Snapse

Katja Tellgren holder af at lave kryddersnapse og eksperimentere med forskellige ingredienser for at finde nye smagsvarianter.

- De snapse, man kan købe i galleriet er lavet med så forskellige frugter som appelsin, rabarber, kaffebønner, granatæbler og mandler. Snapsene kan nydes til kaffe eller dessert.

Annonce

Guldsmed

Tina Gjersen-Sav skaber i sit guldsmedeværksted mange forskellige unikke smykker.

- Du finder både de klassiske enkle smykker og de detaljerede, særlige, der vækker forundring. Du vil også finde eksotiske insektlignende smykker, med ejendommelige følehorn og farvede ædelsten. Jeg går gerne nye veje, afprøver ideer og lader inspirationen få frit løb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce