Annonce
Ugeavisen Svendborg

Lokale rejseledere bag guidede ture på Sydfyn

Søren Lind og Carsten V. Nielsen (tv) står hen over sommeren bag guidede ture på Sydfyn - og interessen fra danske turister er stor. Pr-foto
Søren Lind og Carsten V. Nielsen arrangerer hen over sommeren vandre- og cykelture på Sydfyn og interessen er stor
Annonce

Svendborg: Et tilfældigt møde i det lokale supermarked for tre uger siden førte til et nyt initiativ, der løber af stablen de kommende sommeruger på Sydfyn.

De to "fritidsramte" rejseledere, Søren Lind og Carsten V. Nielsen, plejer begge at være travlt optaget på denne tid af året.

Søren Lind har i mange år været rejseleder hos Albatros og hos Topas Rejser, og efter at han gik på pension fra Svendborg Bibliotek for godt et år siden, er det blevet til mange rejser både i Europa og i Asien.

Carsten V. Nielsen mistede i marts sit job hos Hotel Christiansminde i Svendborg, men har sideløbende med dette job i de seneste fem år også arbejdet som rejseleder i Italien og i Japan for Gislev Rejser.

I dette forår og hen over sommeren bliver der på grund af Covid-19 imidlertid ingen rejselederopgaver til de vanlige destinationer. Hvad gør man så?

Danskerne skal da nyde ferien på Sydfyn, skriver de to rejseledere i en pressemeddelelse.

De to lokale rejseledere har bl.a. cykelture på Sydfyn på programmet. Arkivfoto
Annonce

Vandring og cykling

Ved køleskranken i Kvickly blev det hurtigt konstateret, at der jo ikke var nogen forestående rejselederture, så hvorfor ikke forsøge at dele begejstringen for det sydfynske område med de mange danskere, der ikke kommer ud at rejse under de varmere himmelstrøg i år?

Dagen efter mødtes de to "fritidsramte" igen, og her fik de hurtigt strikket to spændende opholdspakker sammen, som viser Sydfyn fra sin bedste side.

- Ét ophold med vandring som tema og ét med cykling. Opholdene er begge af fem dages varighed og bringer deltagerne ud på vandrestier, cykelruter, småøer og sågar Ærø, fortæller Søren Lind og Carsten V. Nielsen.

Takket være de to arrangørers lokale kendskab og netværk, bydes der på masser af små anekdoter, besøg hos lokale fødevareproducenter, flotte udsigter, "hemmelige" seværdigheder og meget, meget andet, som man næppe ville have fundet på egen hånd. Alle udflugter vil være med guide, og grupperne vil være på max 20 personer.

Annonce

Stor interesse

Da turene var færdige, meldte næste spørgsmål sig: Hvordan får man det ud til gæsterne? Også her nød de to mænd godt af deres netværk.

- Vi tog fat i flere af vores rejsebureaukontakter, og hos Ruby Rejser, som er en af Danmarks største udbydere af aktive ferier, var man meget begejstrede for det nye produkt. Bureauet har måttet aflyse de fleste af deres ture til udlandet og tog derfor imod de to opholdspakker med kyshånd, fortæller Søren Lind og Carsten V. Nielsen.

Opholdene blev lanceret i landsdækkende medier i pinsen, og at dømme efter de første dages reaktioner, skal man ikke vente for længe, hvis man vil være med i én af de ni udbudte vandregrupper eller fire cyklegrupper.

- Skulle der vise sig at være større interesse, end vi kan håndtere, hører vi gerne fra andre "fritidsramte" rejselederkollegaer i det sydfynske, slutter Søren Lind og Carsten V. Nielsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sommermusik på Skarø

Ugeavisen Svendborg

Morgenyoga på Bølgen

Annonce