Annonce
Ugeavisen Svendborg

Lokale støttekroner redder spejderhyttens tag

To store lokale donationer gør det muligt at udskifte taget på Egebjerghytten. PR-foto

Frivillig forening har nu råd til at udskifte tag på Egebjerghytten

Annonce

Egebjerg: De frivillige bag Spejdercenter Egebjerghytten, der til daglig knokler for at skaffe midler til den 50-årige hyttes fortsatte eksistens og vedligeholdelse, kan lige nu række armene i vejret i glæde over, at der er rare kontanter på vej i form af to store pengedonationer.

Der er da også akut brug for penge, fordi taget på Egebjerghytten, der ligger ude i naturen op ad Øhavsstien i Egebjerg Bakker, har været utæt nogle steder de sidste par år.

Taget har givet så store problemer, at folkene bag hytten har måttet dække det af med presenninger, og det ville gradvist blive værre, hvis det ikke blev ordnet nu.

Annonce

Bekostelig affære

Det er imidlertid en bekostelig affære, som Spejdercenter Egebjerghytten, der er en frivillig forening sammensat af 15 spejdergrupper med tilknytning til Fyn, hvis formål det blandt andet er at drive Spejdercenter Egebjerg med friluftsarealer, vanskeligt ville kunne finde uden hjælp.

Men hjælpen er på vej, og den glædelige nyhed fra spejderfolket lyder nu, at taget vil blive skiftet allerede til marts i år. Det koster lige nøjagtigt 407.000 kroner.

- Det kan vi kun gøre på grund af, at Fynske Bank har givet tilsagn med 200.000 kroner samt SEAF Fonden (Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond, red.) har givet tilsagn på 50.000 kroner, lyder det taknemmeligt fra Spejdercenter Egebjerghytten.

Indenfor de sidste 10 år er der investeret i vandværksvand, varmepumper, ligesom der er skiftet vinduer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ny bykunst i gaderne

Annonce