Annonce
Ugeavisen Svendborg

Lokalhistorisk forening på udflugt til naturområde og teglværksmuseum

Det smukke naturområde Tarup Davinde er et af udflugtsmålene, når Gudme Lokalhistoriske Forening tager fat på aktiviteterne igen efter coronanedlukningen. Foto: Palle Søby
Annonce

Der er både erhvervs- og naturhistorie på programmet, når Gudme Lokalhistoriske Forening tager på sin første udflugt efter coronanedlukningen.

Torsdag den 13. august arrangerer foreningen en halvdagsudflugt til Midtfyn. Første besøg går til Lilleskov Teglværksmuseum i Tommerup St., hvor deltagerne skal høre om teglproduktionen gennem tiderne. Alt står som da teglværket stoppede produktionen i 1983. Der sluttes af med en tur med lerbanetoget.

Hudevad Smedjemuseum er det næste udflugtsmål, hvor der også er rundvisning. Smedjen blev i 1936 udvidet med en radiatorfabrik. Smedjen lukkede i 1971 og radiatorfabrikken blev i 2007 flyttet til Ribe.

Madpakkerne spises i eller ved Naturskolen Åløkkestedet, hvorefter deltagerne med naturvejleder i spidsen begiver sig ud i Tarup-Davinde Naturområde - også kendt som Davinde Grusgravsområde. Her skal de blandt andet kigge på den store samling af kampesten. Der sluttes af med kaffe i området.

Deltagerne kører i egne biler, og arrangørerne lover at tage de nødvendige forholdsregler for at undgå coronasmitte.

Alle er velkomne, men tilmelding til Hans Hulgaard, (2373 7441) er nødvendig senest den 3. august.

Foreningens næste arrangement er et besøg hos BG Wine i Gudme den 1. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Vintagemode fra aflyst modeshow

Ugeavisen Svendborg

Trio i Thurø Kirke

Ugeavisen Svendborg

Vin og tapas på Øret

Annonce