Annonce
Ugeavisen Svendborg

Lokalt landbrug vinder miljøpris og 25.000 kroner

Dorte Himmelstrup takker på vegne af Kokkenborg Aps for prisen. Pr-foto
Kokkenborg Aps i Kirkeby er årets vinder af Landbrugets Arbejdsmiljøpris
Annonce

Kirkeby: Hos Kokkenborg Aps er der orden, fokus på ny teknologi og på alle de hjælpemidler, der gør arbejdslivet lettere og rarere.

Derfor vandt Kokkenborg Aps Landbrugets Arbejdsmiljøpris 2019, som for nylig er blevet overrakt på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde. Prisen uddeles til en bedrift, som gør noget ekstra for at styrke sikkerhed i landbruget, der på trods af mange forskellige initiativer og tiltag, stadig er en farlig arbejdsplads.

Kokkenborg Aps, som er en opformeringsbesætning, og som indehaves og ledes af Dorte og Jens Himmelstrup, har 2300 søer og beskæftiger 20 fastansatte.

- Vi er selvfølgelig enormt glade for, at vi har vundet den her pris. Det har kun været muligt, fordi vi har nogle engagerede og dygtige medarbejdere. Vi er også glade for, at man har oprettet prisen, der er med til at sætte fokus på arbejdsmiljøet i landbruget. Det er meget vigtigt for os, lyder det fra Jens Himmelstrup i en pressemeddelelse, hvori Dorte Himmelstrup supplerer: - Jeg er utrolig stolt over den her virksomhed, som vi driver. Og jeg er utrolig stolt af de medarbejdere, som jeg synes, er utrolig dygtige og dedikerede.

Baggrunden for, at Landbrugets Arbejdsmiljøpris 2019 går til Kokkenborg Aps, er også, at her går arbejdsmiljø og ledelse hånd i hånd: - Her må alle sige noget. Det kan ikke nytte, at den nye elev sidder og tænker, at "det må jeg nok ikke mene noget om. Her må alle mene noget. Og det gælder både i forhold til det fysiske og det psykiske arbejdsmiljø, forklarer Dorte Himmelstrup.

Kort om prisen

Det er Seges, som er et fagligt videns- og innovationshus, der arbejder med alt, der har med landbrugsdrift at gøre, der hvert år uddeler Landbrugets Arbejdsmiljøpris til en landmand, der gør en særlig indsats for at skabe og udvikle et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø på bedriften.

Vinderen af prisen arbejder seriøst og kreativt med arbejdsmiljøet og viser nye veje for sine kolleger.

Ud over æren og anerkendelsen består prisen af en kontant præmie på 25.000 kroner.

Prisen støttes af Seges, LandboNord, Sagro, Skov, Alm. Brand, 3M, Kramp, Lely, DLG, Tryg, Hatting og Jyske Bank.

Seges’ arbejdsmiljøchef, Helle Birk Domino, udgør dommerkomiteen sammen med en arbejdsmediciner og næstformanden for Landbrugets Arbejdsmiljøudvalg.

Annonce

Værdig vinder

Viceformand i Landbrug & Fødevarer, Lone Andersen, sagde bl.a. i sin tale:

- Der er et udpræget fokus på, at alle skal trives i Kokkenborg Aps. Instruktionen til nye opgaver vægtes højt, og der er udarbejdet en oplæringsprocedure til alle nyansatte, hvor de i løbet af de første tre måneder får hjælp af en erfaren medarbejder, der sikrer, at den nye kollega tages godt imod, og at vedkommende får den tilstrækkelige instruktion i alle opgaver.

Lene Marie Hedemann, der arbejder i farestalden, opsummerer i pressemeddelelsen, hvorfor det er hendes arbejdsplads, der modtager prisen:

- Jeg synes, det er en rigtig rar arbejdsplads. Vi blandt personalet har det simpelthen så godt sammen. Og så er der god struktur. Det er noget af dét, der er vigtigt for mig, og noget af det aller-allerbedste ved den her arbejdsplads.

Driftsleder Jan L. Hansen mener, at Kokkenborg Aps er en fantastisk arbejdsplads at være på:

- Her er mulighed for udvikling. Hvis du har problemer, så står du ikke alene med dem. Så kan du altid få hjælp af enten din leder eller af ejerne. Der er stor fortrolighed, og det er også derfor, at jeg har været her i så mange år, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Kunstner viser rundt

Ugeavisen Svendborg

VM-bord til Sydfyn

Annonce