Annonce
Ugeavisen Svendborg

Lys fremtid for apotek i Hesselager

Lars Kaarill, apoteker, foran Fynske Banks tidligere filial, som Hesselager Apotek nu er flyttet ind i. Arkivfoto: Michael Thorbjørnsen
Hesselager Apotek går ind i ny tidsalder i nye og større lokaler - og ny robot.
Annonce

Hesselager: En uge tidligere end planlagt kunne Hesselager Apotek mandag den 31. august byde kunderne velkommen i moderne lokaler på Langgade 20, som tidligere husede en filial af Fynske Bank.

- Flytningen har gjort det muligt, langt om længe, at tilbyde fornuftige adgangsforhold uden trappetrin og med automatiske døre, og de nye lokaler har også givet mulighed for at installere en robot til medicinstyring .

- Det er netop monteringen af robotten, der gjorde, at vi kunne åbne en uge tidligere end først udmeldt. Det skyldes, at den tyske robotleverandør fik samlet, monteret og testet den fem meter lange og tre meter høje robot på rekordtid, fortæller apoteker Lars Kaarill i en pressemeddelelse.


Der er stadig en pæn søgning til apoteket, og mange borgere i byen og fra et stort opland bruger os, hvilket jeg naturligvis glæder mig over.

Lars Kaarill


Han forklarer, at stort set al medicinstyring og håndtering klares af robotten, der på få sekunder henter den bestilte medicin.

- Robotten sørger tilmed for automatisk lagerstatus og fortæller, hvornår der skal bestilles medicin og lægemidler, ligesom den optimerer beholdningen og placerer det mest solgte og billigste medicin, så den hurtigst muligt kan få fat på det.

Lars Kaarill glæder sig over at være flyttet ind i større og mere tidssvarende lokaler, og med flytningen er der altså ingen planer om at flytte apoteket fra Hesselager.

- Der er stadig en pæn søgning til apoteket, og mange borgere i byen og fra et stort opland bruger os, hvilket jeg naturligvis glæder mig over. Desuden kan jeg se, at der er ved at komme liv i nogle af de tomme butikslokaler i byen, og det giver mig en tro på, at der nu kommer lidt mere gang i Hesselager og dermed også en lysere fremtid for apoteket, siger apotekeren.

Apoteket havde til åbningen planlagt en stor officiel åbning med fest og farver, men den blev på grund af Civid-19 aflyst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ny bykunst i gaderne

Annonce