Annonce
Ugeavisen Svendborg

Lys, leg og mesterskaber

Bagerst Martin Fredslund, foran ham Jens Malig Hansen, Nicolai Brix Henriksen nederst til venstre og Andreas Grønvld Hansen nederst til højre. De fire udgør teamet bag Guide Light fra innovationslinjen på SIMAC, som onsdag den 10. april skal til regionale mesterskaberi innovation og entreprenørskab.
Fire studerende fra SIMAC Svendborg skal onsdag den 10. april forsvare den fane, der gennem de senere år er båret frem af studerende fra SIMAC. Skolen er dygtig til at fremme iværksætteri og innovation, mens projektet ShareFitfy5 støtter op med konsulentrådgivning, netværk og plads på Kvægtorvet.

Svendborg: Hvad skal maskinmestre indenfor IT, sport og leg?

Det svarer fire studerende fra SIMACs innovationslinje på, når de onsdag den 10. april skal til regionale mesterskaber i innovation og entreprenørskab. Her skal de præsentere projektet Guide Light, som er et helt nyt koncept, de har udviklet på baggrund af deres viden om bl.a. IT og servicedesign. Projektet går i sin enkelhed ud på, at projektorer i loftet på haller kan lyse ned på halgulvet og skabe baner – enten til træning, leg, til undervisningsbrug, animationer - eller hvad man har brug for.

- Vi har selv oplevet et behov for at erstatte de gamle taktiktavler med noget mere forståeligt og intuitivt, fortæller Martin Fredslund, der har trænet fodbolddrenge og derfor har fået idéen på baggrund af helt konkret erfaring:

- Børn og unge kan nemlig med Guide Light f.eks. få tegnet løbebaner, pile – farver ned på gulvet, som de kan følge. Børn, der f.eks. skal lære matematik, geografi eller noget helt tredje kan "hoppe" talrækker eller regnestykker eller finde lande ved at se på store kort, der lyses ned på gulvet, forklarer Martin Fredslund.

- Vi tror på idéen, fordi konceptet er simpelt og intuitivt. Hvis man ikke er så boglig, kan det være nemmere at lære "med kroppen", og det er jo et stort tema i dagens skoler, siger Nicolai Brix Henriksen.

- Det virker logisk for folk, når vi præsenterer det. Vi har mærket stor opbakning fra dem, vi har talt og mødtes med rundt om i landet, tilføjer Andreas Grønvold og Jens Malig Hansen, der er spillende træner og derfor også har set et klart behov.

De fire i teamet består altså ud over Jens og Martin af Andreas Grønvold og Nicolai Brix Henriksen, og de er alle fire ved at afslutte maskinmesteruddannelsen. De drømmer allerede om at videreudvikle Guide Light, så det måske en dag kan blive til en virksomhed, de kan tjene penge på.

Kort om projektet

Guide Light skaber mulighed for leg, træning, læring gennem lys. Med projektorer lyser man ned fra loft til gulv i haller, så der dannes mønstre man kan bruge til træning, til undervisning og til leg, til reklamer, animationer.

Den 10. april tester fire studerende fra SIMAC deres innovative projekt ved de regionale mesterskaber i Innovation og Entreprenørskab, der afvikles i Odense af Fonden for Entreprenørskab.

ShareFifty5 er et tilbud til IT og Maritime virksomheder og iværksættere i det sydfynske område. Projektet tilbyder skræddersyede forløb, der passer til den enkelte virksomhed. Alle fra virksomheder i startfase til internationalisering kan få præcis det tilbud, de har brug for - bl.a. med klippekort til rådgivning, til projektledelse, med store muligheder for at skabe netværk og fremme innovation.

ShareFifty5 er et samarbejde mellem de fire sydfynske kommuner, erhvervsforeningerne på Langeland og Ærø, IT Sydfyn, SIMAC og Fyns Maritime Klynge. Midlerne kommer primært fra EU og Syddansk Vækstforum.

SIMAC har en stolt tradition for at udvikle dygtige innovatører som f.eks. Cool4Sea, som også har givet teamet bag Guide Light rådgivning og sparring på idé og udvikling.

I løbet den seneste tid har det sydfynske projekt ShareFifty5 desuden bakket op om Guide Light, med et specialiseret kompetenceudviklingsforløb for start ups og netværk, ligesom de har fået mulighed for at blive en del af iværksættermiljøet i Kvægtorvet. Det har stor værdi:

- Det giver rigtig god mening for os at være i et professionelt miljø, hvor der er andre, der er startet som os – og hvor vi kan se, hvad det vil sige at være iværksætter, fortæller Jens Malig Hansen.

Det er gået rigtig stærkt de seneste to måneder for Guide Light, hvor de både har udviklet, testet, snakket med idrætsklubber, idrætspædagoger, skoler og nu mangler de i grunden "blot" noget fondsstøtte til at få lavet en testbane. Omkring 200.000 skal der bruges – så nu er tallet givet videre til nysgerrige investorer.

Foreløbig skal projektet præsenteres og "vi går selvfølgelig efter at vinde", som Martin Fredslund siger. Med en fire minutters salgstale (såkaldt pitch) og ti minutters interview skal de forsøge at overbevise dommerpanelet om, at Guide Light er præcis den gode løsning på at forene leg, læring og sport for flere og flere børn og unge, som mange vil efterspørge.

- Det tror vi på, som Nicolai og Andreas siger.

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Svendborg-forfatter er aktuel med roman om Vejstrup Pigehjem: En dokumentarisk bog om en ung kvinde, der bliver sendt på opdragelsesanstalt

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Folk For Folk er klar til en ny sæson med folkemusik

Annonce
Ugeavisen Svendborg

William gør en ekstra indsats for naturen: Derfor har han vundet årets biodiversitetspris

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Dage med Brecht kan i år fejre 10 års jubilæum

Ugeavisen Svendborg

Tolerance og tålmodighed

Ugeavisen Svendborg

Løb for et godt formål

Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Erhvervsliv i højt gear

Ugeavisen Svendborg

16 folk-koncerter i udsigt

Ugeavisen Svendborg

Workshop om livsstil, sundhed og åndedræt

Ugeavisen Svendborg

Brevkassen: - Skal vores seks-årige datter have lommepenge?

Annonce