Annonce
Ugeavisen Svendborg

Malerier peger på livets lethed og tyngde

Et af Beth Mohrs værker fra udstillingen. Pr-foto
Maleren Beth Mohr og keramiker Lisbeth Glud udstiller på SAK fra den 19. januar, hvis der altså igen åbnes op for kulturinstitutionerne.

Svendborg: SAK, kunstbygning i Vestergade, begynder 2021 med en udstilling af maleren og tekstilkunstneren Beth Mohr med titlen ”Bare en ting”, samt en udstilling med værker af keramiker Lisbeth Glud.

Udstillingerne kan ses fra den 19. januar til 21. februar, hvis Danmark åbner op for kulturinstitutionerne igen til den tid.

- Eventuelle ændringer i udstillingsperioderne kan ses på SAK Kunstbygnings hjemmeside, og grundet Covid-19 afholdes der ingen fernisering, oplyser SAK i en pressemeddelelse.

Annonce

Beth Mohr har vedholdende arbejdet med maleriets muligheder og begrænsninger. Hun udforsker nye teknikker og metoder inden for akrylmaleriet og skaber ofte billeder, som har en flygtighed gemt i sig, der giver associationer til film og snapshots. Billeder, der i en malerisk silende form, peger på livets lethed og tyngde.

Et alsidigt kludetæppe

Maleren og tekstilkunstneren Beth Mohr er fra den 19. januar - og hvis det tillades på grund af Covid-19, aktuel med udstillingen ”Bare en ting”. Pr-foto

Beth Mohr fortæller selv i pressemeddelelsen om udstillingen:

- ”Bare en ting” handler om erindringer i relation til tab og adskillelse, særligt med fokus på efterladte ting. En genstand, der har tilhørt et nærtstående menneske, mister en dimension, når døden adskiller os. Genstanden står tilbage uden besjælingen fra den elskede - og er nu ”bare en ting”. Tilbage står erindringen. Et alsidigt kludetæppe, der spænder fra hjerteskærende nærvær til fuldstændig tomhed.

- Erindringer er ikke blot hukommelse, men involverer en følelse af at rejse i tid. En begivenhed kan huskes ”til punkt og prikke” uden, at man derfor erindrer den. Erindring kræver indlevelse, genoplevelse og skaber identitet. Omdrejningspunktet i mit arbejde med kunsten er erindringer. Spontane erindringer og kollektive erindringer. Begge typer har indflydelse på hvordan vi forstår os selv og andre, familien, samfundet, verden....

- Spontane erindringer er en genvej til vores fortid. De kommer uanmeldt og har ofte stærk evne til at påvirke os følelsesmæssigt. Spontane erindringer fremkaldes som regel af associationer i forbindelse med et sanseindtryk, hvor der er et overlap mellem den aktuelle situation og erindringen.


Beth Mohr udforsker nye teknikker og metoder inden for akrylmaleriet og skaber ofte billeder, som har en flygtighed gemt i sig, der giver associationer til film og snapshots.

Fra artiklen


- Kollektive erindringer er erindringer, som vi deler med et kulturelt fællesskab. De afspejles i et samfunds kultur og normer. Det er en slags fælles meltalt fortrængt erindringsstof, der ligger som geologiske lag under vores liv. Vi har fortrængt lagenes oprindelse og omdannet dem til værdier og normer.

Beth Mohr har atelier på Ærø og er uddannet på Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam i Arts & Design. Hun arbejder med maleri, collage, foto, tekstil og installation, og hun debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 2011.

Annonce

Keramik i Privaten

Keramiker og kunstner Lisbeth Glud viser i Privaten i SAK udstillingen "Herfra min verden går" med hendes arbejder i stentøjsler fra alle årene.

Et af keramiker Lisbeth Gluds flotte skåle. Pr-foto

Hun har arbejdet trofast med keramikken siden 1973. Hendes første værksted opbyggede hun i 1981 i Værløse. I 1987 fik hun base i Ollerup, hvor hun kom med i flere kunstner-sammenhænge og i 1992 flyttede hun til Svendborg.

Lisbeth Glud har udstillet mange steder og har siden 1998 solgt store og små ting på Keramikmuseet CLAY i 2015.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Biodiversitet og trafiksikkerhed cykler side om side

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Musikværtshus med ny ejer: Rasmus overtager Rasmus

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Hundetræning giver pote

Ugeavisen Svendborg

Giant Steps klar med sæsonens første koncert

Ugeavisen Svendborg

SIMAC slår rekord: Martime aspiranter flokkes til Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Arier i vandkanten og under åben himmel

Ugeavisen Svendborg

Tapas, tango og fortælling: Broholm forvandles til Buenos Aires

Ugeavisen Svendborg

Ung frisør i ny rolle

Ugeavisen Svendborg

Nye film i Scala: Film om Blixen efter Afrika - historien om en mester og hendes lærling

Ugeavisen Svendborg

Inkluderende fællesskab i varme skær af byens lygtepæle

Ugeavisen Svendborg

Brevkassen: - Jeg falder for spændende mænd - men det ender med psykisk og fysisk vold

Ugeavisen Svendborg

Verdensmester i badminton spiller nu tennis i Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Musikskole står klar til ny sæson: Peder Most Garden opruster med tre nye undervisere

Ugeavisen Svendborg

Bjæf og knurren i hundeforening: Instruktører kapper hundesnoren og danner ny forening

Ugeavisen Svendborg

Hesselager sportsuge klar med program

Ugeavisen Svendborg

Fællesklang: Væk byen til live med sang

Ugeavisen Svendborg

Havnens frie fugle: Udstilling går bag om drømme i et råt miljø

Ugeavisen Svendborg

300 hektar skov skal øge biodiversiteten i Svendborg Kommune

Ugeavisen Svendborg

Verdensmål lokalt og globalt

Ugeavisen Svendborg

Indvielse af ny skolebygning

Ugeavisen Svendborg

Tillykke med de to år

Ugeavisen Svendborg

Brætspilscafé på biblioteket

Ugeavisen Svendborg

Klokkemusik over byen

Annonce