Annonce
Ugeavisen Svendborg

Maria giver kroppen taletid

Maria Rasmussen, psykomotorisk terapeut, har kroppen i fokus i sin nyåbnede klinik i det tidligere tinghus i Tinghusgade. Foto: Jonas Nordahl
Maria Rasmussen står bag klinikken KropsMulig, som tilbyder behandlinger med fokus på kroppen og vores mentale trivsel. - Efter nedlukningen oplever mange "hudsult", mener den 34-årige behandler, som for nylig er flyttet til Sydfyn.

Svendborg: Et varmt knus. En arm om skulderen. Et fast håndtryk. En anerkendende hånd på ryggen.

- Vi har næsten glemt, hvordan disse berøringer var en naturlig del af vores måde at interagere med hinanden på før pandemien ramte verden. I over et år har vi holdt afstand. Berøring er blevet aflært og fysisk kontakt fylder minimalt. Men hvilken påvirkning har det på kroppen? Og ikke mindst på vores mentale trivsel, spørger Maria Rasmussen, psykomotorisk terapeut, der arbejder med sundhedsfremme med udgangspunkt i kroppen

Maria Rasmussen står bag den nyåbnede klinik KropsMulig, der holder til i Tinghusgade, i den gamle retsbygning som en del af Work2gether.

Annonce


Som vidne til de mange historier om ensomhed og mistrivsel under coronapandemiens lockdown, mærkede jeg et behov for at starte op som selvstændig behandler i Svendborg og give kroppen taletid. Psykomotorisk terapi og behandling forekom pludselig mere relevant end nogensinde.

Maria Rasmussen


- Her står jeg klar til at tage imod alle, som har behov for at lande i kroppen efter et hårdt coronaår, hvor vi har isoleret os, givet afkald på socialt samvær og undværet berøring i vores dagligdag, siger hun.

Ro i hovedet starter i kroppen

Maria Rasmussen har hørt, hvordan mange har fået det psykisk dårligt under nedlukningerne, hvor begrebet "hudsult" har fået en plads i de flestes forståelse af mistrivsel.

- Følesansen er vores største sanseorgan og omslutter hele vores krop. Når denne sans ikke bliver stimuleret over en længere periode, får vi sværere ved at mærke os selv, og så er det, at vi kan opleve, at vi bliver mere rastløse i kroppen, sover dårligere og bliver mere og mere ængstelige.

- Vi begynder ganske enkelt at føle os truet, og resultatet bliver et alarmeret nervesystem. Omvendt ved vi, at kroppen gennem en gentagende blid berøring udskiller lykkehormonet Oxytocin og at dette har en sundhedsfremmende og beroligende effekt på vores nervesystem.

- Ro i hovedet starter i kroppen, påpeger Maria Rasmussen i en pressemeddelelse.Maria Rasmussen i sin nyåbnede klinik, KropsMulig, i Tinghusgade. Foto: Jonas Nordahl
Annonce

Ikke et quick fix

Hun har i en årrække i København, blandt andet på et aktivitetscenter for mennesker med alzheimers og demens, arbejdet med sundhedsfremme med udgangspunkt i kroppen. I efteråret 2020 rev hus sig selv op med rødderne, opsagde sin lejlighed og sit faste job i Københavns kommune og flyttede hjem til Fyn, hvor hun oprindeligt kommer fra.

- Jeg er fra Tommerup, men valgte at bosætte mig i dejlige Svendborg med den smukke natur og livlige kulturliv, siger hun og fortsætter:

- Som vidne til de mange historier om ensomhed og mistrivsel under coronapandemiens lockdown, mærkede jeg et behov for at starte op som selvstændig behandler i Svendborg og give kroppen taletid. Psykomotorisk terapi og behandling forekom pludselig mere relevant end nogensinde.

Annonce

Tilbage til kroppen

Maria Rasmussen understreger, at det ikke er et quick fix at komme og få en behandling hos hende, men en vej tilbage til kroppen.

- Spændingstilstande i kroppen og ængstelighed opstår ikke over en nat. Det er tilstande, som bygger sig op over en længere periode og er resultater af fysiske og psykiske overbelastninger. Derfor kræver de også tid at aflære og omstrukturere. At lære at lytte til kroppen og reagere på kroppens signaler, er ligesom en muskel, der skal trænes..

I efteråret 2020 opsagde Maria Rasmussen sin lejlighed og sit faste job i Københavns kommune og flyttede til Sydfyn. Foto: Jonas Nordahl

- Træner man den ikke, svækkes ens bevidsthed om kroppens tilstand. I psykomotorisk behandling arbejder man med denne forbindelse mellem fysiske symptomer og psykiske reaktioner, hvilket giver forudsætninger for en større indsigt i sig selv.

- Med en kombination af samtale og en blid form for bindevævsmassage på briks, sigter jeg efter en øjeblikkelig lindring af smerter og ubehag, og mod en langsigtet fysisk og mental bedring, forklarer Maria Rasmussen, der kan træffes på  3033 6954  eller mail: ​kropsmulig@gmail.com

Maria Rasmussen understreger, at det ikke er et quick fix at komme og få en behandling hos hende, men en vej tilbage til kroppen. Foto: Jonas Nordahl
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sommerferie på Fattiggården: Smagsprøver, fortællinger og knusning af skærver

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Dans og folkemusik i forsamlingshuset

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Nyskabende danseteater om frygtet livsfase: Hvornår har du sidst følt dig fri?

Ugeavisen Svendborg

Undervisningsmateriale til Søfart på Cykel

Ugeavisen Svendborg

Toner fra Tårnet: Sommer med kærlighed, håb og drømme

Ugeavisen Svendborg

Best of Svendborg vender tilbage med ny pris, rockmama og større scene

Ugeavisen Svendborg

Hvad ved du om Delle?

Ugeavisen Svendborg

Svendborg Ghostwalk: Gåsehud og genfærd på gåtur

Ugeavisen Svendborg

Eeg og Fonnesbæk jazzer i gårdhaven

Ugeavisen Svendborg

Sommer er vandhundens paradis, eller?

Ugeavisen Svendborg

Små stjerner tumlede rundt

Ugeavisen Svendborg

På fredag åbner Coop365 i Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Nye film i Scala: Michelin-stjerner, myreprinsesser, og megahurtige biler

Ugeavisen Svendborg

Lokale skoler tænker nyt: Der skal mere virkelighed ind i undervisningen

Ugeavisen Svendborg

Yngre jazzløver brøler med Giant Steps

Ugeavisen Svendborg

Fysioterapi med padelbane i baghaven

Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Hvor mange gange spiser du din mad?

Ugeavisen Svendborg

Genbrug: Nu kan du også sortere mad- og drikkekartoner til genanvendelse

Ugeavisen Svendborg

Futtog tager første tur efter renovering

Ugeavisen Svendborg

20.000 kroner til seniorer

Ugeavisen Svendborg

Alt det usagte: Familiehemmeligheder på museum

Ugeavisen Svendborg

Donation til flagallé

Ugeavisen Svendborg

Har du overvejet Botox? Nu har du muligheden på Sydfyn

Annonce