Annonce
Ugeavisen Svendborg

Matas tager kampen op mod smitsomme sygdomme

Mette Ramsdal (th) og Lene Hansen, ansatte i Matas i Svendborg Bycenter, hvor man nu gør en ekstra indsats for mindske smittespredning, blandt andet tørres testprodukterne af både før og efter, at kunderne prøver dem. Foto: Michael Thorbjørnsen
Indsatsen mod smittespredning gøres permanent i Matas. Certificering af medarbejdere, nye procedurer og nyt inventar skal sikre kunder og medarbejdere mod fremtidens smitsomme sygdomme
Annonce

Svendborg: En række nye tiltag i Matas i Svendborg skal sikre, at smitsomme sygdomme som for eksempel coronavirus både nu og i fremtiden har dårlige levevilkår i butikkerne. Matas’ ekspedienter har blandt andet været en tur på skolebænken, hvor de har gennemgået teori om hygiejne og rengøring, en afstand- og smittevejstest og en grundig introduktion til de nye procedurer.

- Vi er meget glade for de nye tiltag. De kommer til at betyde, at vi skal bruge endnu mere tid på at spritte overflader af, men vi får det hurtigt indarbejdet i vores rutiner. Mine medarbejdere har været meget grundige med afspritningen de seneste måneder, så jeg er sikker på, at de også hurtigt får indarbejdet vores egne nye retningslinjer, siger Pernille Munkøe, der er butikschef i Matas i Svendborg Bycenter.


Coronavirussen har gjort os alle meget opmærksomme på, hvor stor indflydelse vores adfærd har på risikoen for, at vi smitter hinanden.

Allan Kristoffersen


Blandt de synlige tiltag i butikken er ifølge en pressemeddelelse ny skiltning og håndsprit på faste standere. Desuden vil ekspedienterne afspritte testprodukterne før og efter, at kunderne prøver dem, mens masker eller visirer kommer i brug, hvis en kunde skal have lagt makeup.

Annonce

Tiltag skal give tryghed

Matas i Svendborg følger i forvejen myndighedernes anbefalinger for at hindre spredningen af corona. Ifølge Allan Kristoffersen, der er retaildirektør hos Matas, er målet med de nye tiltag, at både kunder og medarbejdere også føler sig trygge i butikkerne i fremtiden.

– Coronavirussen har gjort os alle meget opmærksomme på, hvor stor indflydelse vores adfærd har på risikoen for, at vi smitter hinanden. Med de nye tiltag og certificeringen af vores medarbejdere ændrer vi adfærden i butikkerne på en måde, hvor det er så naturligt som muligt for både kunder og medarbejdere at undgå at smitte hinanden både nu og i fremtiden, siger Allan Kristoffersen i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce