Annonce
Ugeavisen Svendborg

Metteemilia åbner fysioterapi med særligt fokus på børn og unge

Metteemilia Nørregaard, fysioterapeut og Cand. Scient Fys, har etaleret klinik med træningsrum i Ramsherred 1 i Svendborg. Foto: Michael Thorbjørnsen
Metteemilia Nørregaard, fysioterapeut og Cand. Scient Fys, har i Ramsherred 1 åbnet fysioterapeutisk klinik først og fremmest for børn med et presset sind, men voksne er også velkomne.
Annonce

Svendborg: Metteemilia Nørregaard, der er uddannet fysioterapeut i 1998 med en kandidatgrad i fysioterapi i 2014, har i Ramsherred 1 åbnet ny klinik med stort træningsrum samt behandlerrum, hvor hun vil have særligt fokus på børn.

Hun har som fysioterapeut arbejdet med børn i mere end 20 år med erfaring fra arbejdspladser som Astma Allergiforbundet, Ortopædisk Børneafdeling på Århus Kommunehospital, specialskoler (ADHD, autisme, handicappede) og kommunalt.

- I de seneste år har min indsats især drejet sig om børn, der var urolige og/eller sensorisk udfordrede, samt babyer med skæve kranier (favoritside) og motorisk forsinkelse, fortæller Metteemilia Nørregaard i en pressemeddelelse.


Jeg har et ønske om, at den fysioterapeutiske viden i forhold til mental sundhed bliver bredt ud til almene skoler, men i særdeleshed også til institutioner med udfordrede børn og unge, eftersom det kan give et nyt syn på en anderledes og udfordret adfærd.

Metteemilia Nørregaard


I 2019 blev hun udvalgt til at skulle varetage behandling af børn af veteraner, hvor der hos børn ses overbelastningssymptomer.

- I år er jeg sammen med seks andre fysioterapeuter i Danmark blevet opkvalificeret i en uddannelse støttet af Familienetværket. Vi er blevet uddannet med afsæt i en bio,- psyko- og social tilgang, hvor man som fysioterapeut tager udgangspunkt i neurofysiologien bag mental sundhed. Det vil sige, at jeg via biologien i kroppen kan forklare børn om kroppens reaktioner og symptomer som for eksempel kvalme, ondt i mave og ondt i hovedet, forklarer Metteemilia Nørregaard, der sammen med en anden fysioterapeut er udpeget til at behandle børn af veteraner på  Fyn og øerne.

Annonce

Et presset barnesind sætter aftryk

- Mange børn og unge har et overbelastet nervesystem (stress), uden at man ved, at det faktisk er det, der er på spil. Vi ser symptomer som uro, generthed og tilbageholdenhed, aggressiv adfærd, skolevægring og angst hos flere og flere børn og unge i dag. Et presset barnesind sætter nemlig neurofysiologisk aftryk i hjernen og kroppen, siger Metteemilia Nørregaard

Fysioterapeuten kan være en nem og hurtig indgang hos et barn, der er udfordret.

Metteemilia Nørregaard har indrettet en fysioterapi med særligt fokus på børn og unge. Foto: Michael Thorbjørnsen

- I mange tilfælde vil forløbet køres sideløbende med psykologbehandling eller andre fagprofessionelles tiltag. Jeg har et ønske om, at den fysioterapeutiske viden i forhold til mental sundhed bliver bredt ud til almene skoler, men i særdeleshed også til institutioner med udfordrede børn og unge, eftersom det kan give et nyt syn på en anderledes og udfordret adfærd, mener Metteemilia Nørregaard.

- Tilgangen til et barn med et overbelastet nervesystem kræver en tværprofessionel tilgang til hele familien og den livsverden, de ressourcer og udfordringer der ligger hos den enkelte familie. Derfor er det vigtigt, at vi alle bruger hinandens viden bedst muligt. Det er mit håb at kunne etablere samarbejde med både psykologer og skoler i privat og kommunalt regi, siger fysioterapeuten, der selv er mor til tre drenge.

Tilbud til børn og voksne

Udover børn af veteranfamilier tilbyder Metteemilia Nørregaard behandlinger til:

Babyer med favoritside/skæve kranier

Børn med usikker eller forsinket motorik

Hypermobile børn

Urolige børn

Sensitivitet - børn med stor modtagelighed for overstimulering.

Børn og unge med overbelastningssymptomer i nervesystemet (stress, skolevægring, angst mm.).

Voksne med smerter i nakke, ryg og bækken - FysioPilates individuelt og på hold.

Metteemilia Nørregaard vil i ugerne 47 og 48 lave gratis oplæg af 45 minutter for ni personer ad gangen.

Emnerne bliver:

Motorisk udvikling hos baby på 0-18 måneder.

Sensitivitet – børn med stor modtagelighed for overstimulering.

Børn og unge med overbelastningssymptomer i nervesystemet.

Tiderne annonceres på facebooksiden: Barnefyssen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

10 år med rock'n'roll

Ugeavisen Svendborg

Poesi i haven

Ugeavisen Svendborg

Julemærker i bycentret

Annonce