Annonce
Ugeavisen Svendborg

Mikrobageri i Skårup med økologisk brød

Christian Skov åbner på torsdag en nyt mikrobageri i Skårup. Foto: Michael Thorbjørnsen
Nabobrød er navnet på et nyt bageri, som torsdag åbner på Østergade i Skårup. Har bages der brød og kager med surdej, smør og lokale økologiske råvarer. På hylderne kommer der både hvedebrød, landbrød, rugbrød, boller og konditorvarer.

Skårup: Det at bage begyndte som en hobby for Christian Skov, 38 år, men da familien og vennekredsen blev ved med at rose bagværket og bestille flere og flere brød, fik han den tanke, at han måske kunne gøre bageriet til sin levevej.

På torsdag den 13. maj, på Kristi himmelfartsdag, tager Christian Skov så første skridt i den retning, når han på Østergade 1 i Skårup, hvor der tidligere har været pizzeria og café, åbner mikrobageriet Nabobrød.

- Mikrobageri betyder blandt andet, at bagværket er i relativt små portioner, og alle processer er håndholdt. Brød og kagerne bages med surdej, smør og lokale økologiske råvarer, og der er igennem hele processen blevet kælet for produkterne. Jeg vil således hellere sælge 20 brød, som jeg personligt kan stå inde for, og som er i bedste kvalitet, end levere 100 brød, som er mere ordinære i smagen, siger Christian Skov.

Annonce

I de første dage og inden produktionen for alvor kommer helt op i gear - og hvor efterspørgslen lige skal vurderes, vil Nabobrød kun have salg af hvedebrød, boller og chocolate chip cookies.

- Herefter vil jeg begynde at lave rugbrød og flere konditorvarer som kardemommesnurrer og brunsviger.

Journalist skifter fag

Christian Skov er sammen med sin familie, sin hustru og tre børn, tilflyttet Skårup i 2019.

- Vi havde såmænd et trygt og godt liv i Aarhus, men havde også en travl hverdag med to fuldtidsstillinger. Både min kone og jeg havde lyst til at gå lidt ned i gear, prøve noget andet - og her faldt valget på Skårup og Sydfyn, hvor man jo kan få en bolig til halv pris sammenlignet med Aarhus, fortæller Christian Skov.

Hævebakkerne til de økologiske brød. Foto: Michael Thorbjørnsen


Han er selv født og opvokset ved Faaborg og kender derfor området godt, mens hustruen i sit liv har sejlet en del og ad søvejen ofte besøgt Svendborg, som hun gennem årene kom til at holde meget af.

- Derfor ledte vi efter et sted nær Svendborg, og valget faldt på Skårup, hvor vi fornemmer, at der er et godt fællesskab med flere foreninger, dejlig natur - og Svendborg tæt på med de mange kulturtilbud og butikker, begrunder han.

Et af Christian Skovs brød, som nu kan købes i det nye bageri i Skårup. Pr-foto


Hustruen, der er uddannet i statskundskab, har nu fået job i Odense Kommune, mens Christian Skov, der er uddannet journalist, i forbindelse med flytningen sagde sit job som kommunikationsmedarbejder op.

- Jeg har under coronanedlukningen så passet vores tre børn, men begyndte også mere seriøst at arbejde med bagningen og fik lyst til at prøve mine evner mere professionelt an, forklarer Christian Skov.


Mikrobageri betyder blandt andet, at bagværket er i relativt små portioner, og alle processer er håndholdt.

Christian Skov


Nu er han så klar til at brødføde det større nabolag med håndholdt kvalitetsbagværk.

- Det skal være med så lokale ingredienser som muligt og med brød, der gør godt i ganen såvel som maven. Derigennem ønsker jeg også at bidrage til liv i bybilledet og være med til at fastholde Skårup og omegn som et spændende sted at bo og leve. At man mødes ved byens bager lørdag morgen og kan tage den gode historie om et nærværende bageri med sammen med brødet til morgenbordet på arbejdet, siger Christian Skov.

Annonce

Selvbetjening

Fra efteråret 2021 forventer han også at tilbyde arrangementer som for eksempel kurser i surdejsbagning samt endags "praktikforløb" for hjemmebagere og andre med planer om at starte mikrobageri.

- Jeg vil således hellere sælge 20 brød, som jeg personligt kan stå inde for, og som er i bedste kvalitet, end levere 100 brød, som er mere ordinære i smagen, siger Christian Skov. Pr-foto


- Jeg deler gerne ud af min viden til hjemmebageren, som måske bøvler med sin surdej, så jeg indbyder alle interesserede til en uformel snak i bageriet - og jeg giver gerne en aflægger af surdej til dem, der har mod på at prøve at bage derhjemme.

Når salget til private er etableret, forventer Christian Skov at udvide med salg til virksomheder, campingpladser, hoteller og restauranter.

- Fyn generelt, og måske især Sydfyn er jo kendt for at producere fødevarer af høj kvalitet, hvor gennemsigtighed, velsmag og økologi er i fokus. Det kender vi også lokalt fra Skårupøre Vingård, Aqua Vitae og Mosgaard - og nu også med Nabobrød.

Christian Skov vil i første omgang have fast åbent fredag og lørdag samt helligdage fra 06 til 18. Han vil selv være at træffe i bageriet til cirka 12, hvorefter der er er venlig selvbetjening med mobilepay i bageriets vindfang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Donation til flagallé

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Viser på vandet

Ugeavisen Svendborg

Tid til take-away teater

Ugeavisen Svendborg

Åben have på bakketoppen

Annonce