Annonce
Ugeavisen Svendborg

Musikskole fejrer jubilæum i coronaens skygge

Svendborg Musikskole fejrer sit 50-årsjubilæum i coronaens skygge – blandt andet blev årets helt store trækplaster ”Spil Dansk”-dagen aflyst. Foto: Svendborg Musikskole
Svendborg Musikskole kan i denne sæson fejre sit 50-års jubilæum. På grund af corona er de fleste jubilæumsaktiviteter rykket til næste sæson. Der bliver dog udgivet en jubilæumsbog – og hertil efterlyser musikskolen gode historier og gamle billeder.
Annonce

Svendborg: Det skulle have været et brag af en jubilæumssæson, for i denne sæson (20/21) kan Svendborg Musikskole nemlig kippe med flaget og fejre sit 50-års jubilæum. Desværre har  coronapandemien desværre gjort det nødvendigt at rykke en stor del af jubilæumsfestlighederne til næste sæson (21/22)

- Det er rigtig ærgerligt, for vi havde glædet os til en forrygende jubilæumssæson, hvor vi skulle fejre en imponerende milepæl for musikken og musikskolen i hele Svendborg Kommune. På grund af corona har vi desværre måtte udskyde de fleste af arrangementerne til næste sæson, så i selve jubilæumsåret bliver der udgivet en jubilæumsbog - resten må vente, fortæller Jesper Rosenkilde, musikskoleleder i Svendborg Musikskole, i en pressemeddelelse.

Egebjerg frontløber

Når Svendborg Musikskole kan fejre sit 50-års jubilæum i denne sæson, er det faktisk den gamle Egebjerg Musikskole, der kan tage æren for fødselsdagen. For ligesom Svendborg Kommune består af de tre tidligere kommuner; Egebjerg, Gudme og Svendborg, så er Svendborg Musikskole en sammenlægning af musikskolerne fra de tre kommuner, og her var Egebjerg frontløber.

Jesper Rosenkilde er leder af Svendborg Musikskole til den 1. december. Foto: Katrine Becher Damkjær

- Egebjerg fik i 1970, som en af de første kommuner i Danmark, formaliseret en egentlig kommunal samlet musikskole. Der var masser af musik og musikundervisning i både Svendborg og Gudme - både privat og i folkeskoleregi, men en egentlig samlet professionaliseret musikskole havde man ikke endnu.


På grund af corona har vi desværre måtte udskyde de fleste af arrangementerne til næste sæson, så i selve jubilæumsåret bliver der udgivet en jubilæumsbog - resten må vente.

Jesper Rosenkilde, musikskoleleder


- Så når vi fejrer fødselsdag her på musikskolen, er det Egebjerg, der kan bryste sig af at være kommunen, der lagde grundstenen til vores store professionelle musikskole, der i dag dækker hele Svendborg Kommune, siger Jesper Rosenkilde.

Svendborg Kommune fulgte skarpt efter Egebjerg og åbnede en musikskole i 1971. I 1994 åbnede musikskolen i Gudme.

Annonce

Mange arrangementer

Til jubilæumssæsonen var der planlagt en række store arrangementer – ikke mindst til musikskolens to store tværfaglige projekter: ”Spil Dansk”-dagene i oktober og musikskolens store projektuge i foråret.

Ole Caspersen er fra den 1. december konstitueret leder af Svendborg Musikskole. Arkivfoto

Til det store ”Spil Dansk”-arrangement i Svendborg Idrætshal, der normalt tiltrækker mere end 1000 elever fra en lang række skoler, var der til jubilæet lave en aftale med bandet Patina, hvis medlemmer alle er tidligere elever fra Svendborg Musikskole. Der var lavet et særligt korarrangement af hittet ”Flammer rammer”, og så skulle Patina spille med på dagen.

Til projektugen i foråret var der lavet aftale med den dansk/svenske folkemusiktrio Dreamers’ Circus, hvor musikskoleleverne skulle spille fem af trioens numre, og Dreamers’ Circus skulle samtidig afholde workshops for musikskoleeleverne.

Derudover var planen både en fest og en reception, hvor gamle elever også ville blive inviteret.

Samtidig skulle der laves nytårskoncert med en jubilæumsvinkel, musikskolen skulle have deltaget i Landsstævnet og meget andet.

- Landsstævnet er udskudt på grund af corona, og det samme er alle vores arrangementer. Foreløbig til næste sæson, for vi vil hellere vente, så vi kan holde et ordentligt jubilæum. Så nu bliver det i stedet et brag af en jubilæumssæson det år, vi fylder 51 år, lyder det fra Jesper Rosenkilde.

Annonce

Send materiale

Det eneste planlagte projekt, der fastholdes, er en jubilæumsbog. Til bogen efterlyser Svendborg Musikskole gode historier, anekdoter og gamle billeder

.Materiale, fotos eller gode ideer til jubilæumsbogen skal sendes til e-mailadressen musikskolen@svendborg.dk

Om musikskolen

Svendborg Musikskole blev i kølvandet på kommunalreformen en samling af de tre musikskoler fra de tre tidligere kommuner: Egebjerg, Gudme og Svendborg.

I dag er 2508 elever tilknyttet Svendborg Musikskole.

De 676 elever er instrumentalelever tilmeldt musikskolen.

De 532 er elever via forskellige skolesamarbejder med musikskolen, og de 1300 er børn i kommunens dagtilbud, som er en del af musiktilbuddet for 0-5-årige i projekt ”Musik til Svend”.

Svendborg Musikskole har i alt 34 ansatte, heraf 30 musiklærere – mange som deltidsansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Genåbning fejret med kage

Annonce