Annonce
Ugeavisen Svendborg

Musikskolen spiller på digitale tangenter

Svendborg Musikskole har produceret en stribe film, som viser en del af de hold og instrumenter, musikskolen tilbyder undervisning i. Foto: Ard Jongsma/Still Words
Hvordan lærer man at spille et instrument, når man ikke må mødes med sin underviser? Og hvordan viser man kommende elever, hvorfor det er fedt at gå til undervisning på en skole, der i flere måneder har været lukket for fysisk fremmøde? De spørgsmål mener Svendborg Musikskole at have fundet svarene på.

Svendborg: Hverken rundturen til skolerne, som musikskolen plejer at afholde i løbet af foråret, eller åbent hus-arrangementet, der hvert år i april tiltrækker flere end 150 børn og voksne, kan lade sig gøre i år. Svendborg Musikskole har derfor besluttet at lade introduktionen til den kommende sæson være digital, og derfor er der blevet produceret en stribe film, som viser en del af de hold og instrumenter, musikskolen tilbyder undervisning i.

- Når vi viser Musikskolen frem, plejer det at være vores elever, der optræder. For første gang har vi været tvunget til, at det er lærerne, der optræder. I filmene kan man opleve en flok dedikerede og engagerede lærere, der er vilde med at spille musik, og på den måde kan de være med til at give et andet billede af Svendborg Musikskole, end man sædvanligvis ser, siger Ole Caspersen, leder af Svendborg Musikskole.

Et anderledes år

Et år med coronanedlukning og tomme lokaler betyder ikke, at guitaren, klaveret og alle de andre instrumenter har fået lov til at samle støv på Svendborg Musikskole. Underviserne har knoklet med at finde den bedste løsning til hvert enkelt hold, og der er blandt andet blevet optaget et væld af lydfiler og videoer, så eleverne har kunnet få undervisning, selvom skolen var lukket.

Svendborg Musikskole tilbyder forskellige former for musikundervisning. Pr-foto

Erfaringerne viser, at solo-undervisning er nemmest at håndtere online, og at holdundervisning er væsentligt vanskeligere at gennemføre:

- I det online univers er det svært at spille sammen, fordi der er en lille forsinkelse på forbindelsen. Det har vi alle sammen lært at tage højde for i forhold til de mange online møder, vi efterhånden har holdt, men i musikkens verden er den der lille forsinkelse forstyrrende, forklarer Ole Caspersen i en pressemeddelelse.

Derudover kræver musikundervisning ikke kun, at man får styr på teknik og lyd, fortsætter Ole Caspersen:

- Vores undervisere har haft meget fokus på, hvordan eleverne har haft det i forbindelse med hjemsendelse fra skole og fritidsaktiviteter. I solo-undervisning har vi eleverne på tomandshånd, og det giver mange fortrolige samtaler, og der opbygges ofte en tæt relation mellem elev og lærer. Det har vi været meget opmærksomme på at tage højde for i denne tid.

Annonce

Et unikt indblik

På trods af, at det ikke ligefrem har været nemt og ligetil at være elev og lærer på musikskolen i denne sæson, er der også kommet gode erfaringer ud af online musikundervisning:

-Vi har fået lov til at komme på besøg i hinandens hjem. Det giver dels en anden relation til elevens forældre, og dels giver det et indblik i de forudsætninger, eleven står med i øve-situationen derhjemme. Vi kan kigge på opstillingen af trommerne og sige, hov, den der skal lige flyttes. Det har haft stor betydning, siger Ole Caspersen.

Ole Caspersen, leder af Svendborg Musikskole. Arkivfoto: Peter Becher Damkjær


Musikskolen har netop fået mulighed for at tage imod elever igen efter fire måneders nedlukning og er samtidig i gang med at planlægge den kommende sæson.

- Selvom det er lykkedes os at bevare den gode relation til eleverne og bevare interessen for musikken hos langt de fleste i løbet af det forgangne år, er der ingen tvivl om, at vi har brug for at mødes og være fysisk sammen. Det at spille musik er også at være socialt sammen, og det har vi savnet, siger Ole Caspersen.

Tilmelding

Det er allerede nu muligt at melde sit barn til solo- og holdundervisning for sæsonen 2021/22.

På musikskolens hjemmeside kan man læse mere om musikskolens tilbud og se de nye film:

https://musikskolen.svendborg.dk/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sølv til Magnus

Annonce