Annonce
Ugeavisen Svendborg

Naja gik fra stress til smykker

Naja Anderberg var sygemeldt med stress, men fandt så meget ro og glæde ved smykkefremstilling, at hun nu er begyndt at designe egne smykke og sælge ud via egen webshop. Foto: Michael Thorbjørnsen
Naja Anderberg er i privaten i Oure begyndt at producere smykker, og her kan interesserede også få lavet deres eget og helt unikke smykke.

Oure: Da Naja Anderberg for et lille år siden blev sygemeldt med stress og en diskusprolaps, fik hun tid til for alvor at dyrke sin store interesse for fremstilling af smykker.

- Smykkeuniverset er ren terapi for mig. Jeg finder ro i at kreere og udvikle idéer - bare sidde dér med alle mine sten og perler. Når jeg sidder med mine smykker, er jeg i en form for meditativ verden, hvor jeg er afslappet og samtidig koncentreret, og det er en skøn følelse og fornemmelse, fortæller Naja Anderberg.

Hun oplevede efterfølgende på de sociale medier en stor interesse og efterspørgsel for sine smykker, og det animerede hende til at gå all-in på smykkeproduktion. Hun har nu etableret firmaet Madebyanderbergdesigns med værksted i privaten på Tøjmosevej i Oure, hvor hun bor med sin mand og tre børn.

Annonce

Naja Anderberg, 38 år, er ellers født og opvokset i Svendborg, men da hun i 2017 blev gravid for anden gang, måtte familien finde noget større at bo i, og her faldt valget på et ældre landbrugssted i Oure.

- Her har vi god plads, fred og ro - de ideelle rammer for en kreativ kvinde som mig, siger Naja Anderberg.

Fra hobby til erhverv

Hun er oprindelig uddannet som salgsassistent i 2007, men sadlede om og tog en uddannelse som folkeskolelærer.

- Jeg arbejdede som lærer i nogle år, men efter to barsler lige efter hinanden fik jeg lyst og behov for at gå andre veje - på de kreative spor, som altid har været en stor del af mit liv.

Naya Anderberg, Oure, fandt ny energi som smykkedesigner, nu står hun bag virksomheden Madebyanderbergdesigns. Privatfoto

I 2017 lærte Naja Anderberg så sig selv at strikke og hækle med hjælp fra YouTube. Hun begyndte også at hækle perlearmbånd - og her tog interessen for smykkefremstilling for alvor fart.

- Det hele med udgangspunkt som en hobby, men jeg havde dog en idé og et håb om, at min smykkefremstilling en dag kunne udvikle sig til noget større. Da jeg så fra september 2020 til marts 2021 blev sygemeldt på grund af stress og en diskusprolaps i lænden, fik jeg mulighed for at dyrke og udvikle hobbyen til noget mere professionelt.

Naja Anderberg i sit værksted i privaten i Oure. Foto: Michael Thorbjørnsen


- Én af mine visioner og missioner har altid været at blive selvstændig indenfor et serviceområde. Der har både været idéer om en grillbar, blomsterbutik og kagebutik, så der har i mange år ligget en iværksætter i mig. Dét at have egen butik, hvor man selv bestemmer dagsordenen, udvikler og selv sætter kursen, er et stort drive for mig. Det falder mig så naturligt at have kontakt med mennesker og hjælpe dem med at opfylde et behov eller ønske, siger Naja Anderberg.

Hun fik det, med hjælp fra sine sysler, så godt i foråret, at hun besluttede sig for at få et CVR-nummer og et virksomhedsnavn: MadebyanderbergDesigns.

- Jeg gik nærmest all-in, uden likvid beholdning, men jeg kunne mærke, at der bare måtte bare ske ét eller andet. Jeg ville ud med det. Det kunne nærmest ikke gå hurtigt nok, fortæller Naja Anderberg, som dog stadig har et økonomisk sikkerhedsnet i form af et deltidsjob som butiksassistent og som corona-poder

Øreringe af Naja Anderberg. Privatfoto

Hendes idé, håb og plan er dog at få mere tid til at fremstille unikke og håndlavede smykker ud fra egne designs.

- Men jeg giver også kunderne mulighed for selv at designe deres eget smykke i samarbejde med mig.

Annonce

Drømmer om fysisk butik

Hun fremstiller primært smykker i sterlingsølv, stål og kobber, glasperler, natursten og ædelsten.

Naja Anderbergs øreringe med perler. Privatfoto

- Min vision på sigt er at åbne en fysisk butik, hvor kunderne kan komme ind, hente inspiration, studere alle mine materialer og se, hvordan jeg arbejder.

Selv henter hun inspiration døgnet rundt.


Når jeg sidder med mine smykker, er jeg i en form for meditativ verden, hvor jeg er afslappet og samtidig koncentreret, og det er en skøn følelse og fornemmelse.

Naja Anderberg


- Jeg har enormt mange idéer til smykker. Og fordi alle sten, perler og andre materialer er gemt i mit hoved, kan jeg sidde i sofaen kl 21 om aftenen og pludselig få en idé. Så suser jeg fluks  ind på værkstedet, sådan er min arbejdsgang primært, fortæller Naja Anderberg, der fremstiller alt fra øreringe, halskæder, ankelkæder, armbånd/kæder, knyttede armbånd og meget andet.

Øreringe af Naja Anderberg. Privatfoto

MadebyanderbergDesigns har allerede solgt flere smykker, især efter design-selv konceptet, som bliver mere og mere populært, da et smykke på den måde bliver meget personligt.

Man kan få inspiration til smykker på Naja Anderbergs hjemmeside, www.madebyanderbergdesigns.dk.

- Smykkerne er selvfølgelig til salg, og der kan laves om på dem, hvis man for eksempel ønsker en anden farve, siger Naja Anderberg.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Kom med backstage: Se operaens kjoler blive syet

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ny Astra skal udfylde brede hjulspor

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Jespers vilde gårdbutik

Ugeavisen Svendborg

BMW 2-serie Coupé til Danmark næste år

Ugeavisen Svendborg

Musikalsk ø-hop

Ugeavisen Svendborg

Sommerens indtog i Svendborg: Næsten på niveau med sidste år

Ugeavisen Svendborg

Nye film i Scala: Udkantsdrama, regnskov, thriller i troperne og ninjaere

Ugeavisen Svendborg

Nyt spisested med plads til snak og sammenhold

Ugeavisen Svendborg

Alle har adgang til naturen, men pas på den

Ugeavisen Svendborg

Klassisk under åben himmel: Operette, musicals og opera i Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Farvel til farverig købmand - goddag til ny Petersen

Ugeavisen Svendborg

Vi behøver ikke altid give igen

Ugeavisen Svendborg

Hus Forbi-arrangement på fattiggården

Ugeavisen Svendborg

Efter et års forsinkelse: Thi Mai tager nu første sting

Ugeavisen Svendborg

Internationalt orgelbrus for 18. gang

Ugeavisen Svendborg

Fattigmandsgrill: Kulnarisk Sydfyn med nyt mærkværdigt samarbejde

Ugeavisen Svendborg

Fyns ældste kor skifter hjemsted - og søger nye medlemmer

Ugeavisen Svendborg

Portvinsfestival vender tilbage til Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Klokkenister skal fylde gaderne med musik

Ugeavisen Svendborg

Landets bedste maveplasker: Er det dig?

Ugeavisen Svendborg

Mød Lakserytteren: Børnebogsforfatter besøger Svendborg

Ugeavisen Svendborg

20.000 doneret til forsamlingshus

Ugeavisen Svendborg

Morgen-yoga på Svendborg Havn

Annonce