Annonce
Ugeavisen Svendborg

Naja i eget smykkehus, men kreative legekammerater søges

Naja Anderberg i sin nye smykkebutik på Tvedvej. Foto: Michael Thorbjørnsen
Smykkedesigner Naja Anderberg er flyttet til Tvedvej, hvor man nu kan få lavet sit eget og helt unikke smykke. Hun håber, at andre kunsthåndværkere har lyst til at være del af et nyt fællesskab, for med 250 kvadratmeter har hun rigelig med plads til salg og værksteder.

Tved: Naja Anderberg begyndte for et lille år siden med smykkeproduktion i privaten på Tøjmosevej i Oure, men her blev værkstedet dog hurtigt for lille, og to mindre børn i huset gav hende ikke altid ro til arbejdet.

Hun begyndte derfor at lede efter nye muligheder og fik her øje på de lokaler på Tvedvej, som efter Ekspert og senest en modeforretning har stået tomme i et lille års tid.

- Jeg kontaktede i efteråret indehaveren og fik lov til midlertidigt at leje lokalerne til en favorabel husleje, fortæller Naja Anderberg, som først på vinteren flyttede ind med værksted og smykker.

Annonce

Her er det planen ikke blot at producere og sælge egne smykker under brandet Made by Anderberg Designs, men også at invitere til workshops og venindeaftener, hvor interesserede kan lære selv at lave smykker.

- Jeg har alle materialer lige ved hånden, og det plejer såmænd at være ret så hyggeligt at sidde og lave smykker, mens snakken går, fortæller Naja Anderberg.

Masser af plads

Hun er også på udkig efter andre af byens kunsthåndværkere og designere, som har lyst til at blive en del af et kreativt fællesskab på Tvedvej.

Øreringe af Naja Anderberg. Privatfoto

- Her er 250 kvadratmeter til rådighed, og jeg kan slet ikke fylde den megen plads ud, så her er rum til flere, så interesserede skal blot kontakte mig.

Hun har allerede indledt mindre samarbejder, idet en tekstilkunstner sælger en del af sine unikke produkter fra adressen, ligesom en lokal kunstner har sat udvalgte malerier til salg.

Annonce

Stress og diskusprolaps

Naja Anderbergs interesse for smykkedesign blev vakt, da hun for knap to år siden blev sygemeldt med stress og en diskusprolaps.

Naya Anderberg, Oure, fandt ny energi som smykkedesigner, nu står hun bag virksomheden madebyanderbergdesigns.dk. Privatfoto

- Her fik jeg tid til for alvor at dyrke min store interesse for smykkedesign. Smykkeuniverset er ren terapi for mig. Jeg finder ro i at kreere og udvikle idéer - bare sidde dér med alle mine sten og perler. Når jeg sidder med mine smykker, er jeg i en form for meditativ verden, hvor jeg er afslappet og samtidig koncentreret, og det er en skøn følelse og fornemmelse, fortæller Naja Anderberg.

Et af Naja Anderbergs armbånd. Pr-foto

Hun oplevede efterfølgende på de sociale medier en stor interesse og efterspørgsel for sine smykker, og det animerede hende til at gå all-in på smykkeproduktion med firmaet Madebyanderbergdesigns.dk, som er adressen på internettet.

Naja Anderbergs øreringe med perler. Privatfoto

Naja Anderberg er oprindelig uddannet salgsassistent i 2007, men sadlede om og tog en uddannelse som folkeskolelærer.

- Jeg arbejdede som lærer i nogle år, men efter to barsler lige efter hinanden fik jeg lyst og behov for at gå andre veje - på de kreative spor, som altid har været en stor del af mit liv.

Hun fremstiller primært smykker i sterlingsølv, stål, glasperler, natursten og ædelsten - og kunder kan efter eget ønske og i samarbejde med Naja Anderberg få lavet deres helt egne og unikke smykker.

Smykker i skind og læder er nu også en del af kollektionen. Foto: Michael Thorbjørnsen
Annonce
Ugeavisen Svendborg

William gør en ekstra indsats for naturen: Derfor har han vundet årets biodiversitetspris

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Tolerance og tålmodighed

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Løb for et godt formål

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Erhvervsliv i højt gear

Ugeavisen Svendborg

16 folk-koncerter i udsigt

Ugeavisen Svendborg

Workshop om livsstil, sundhed og åndedræt

Ugeavisen Svendborg

Brevkassen: - Skal vores seks-årige datter have lommepenge?

Ugeavisen Svendborg

Rekordår for Home

Ugeavisen Svendborg

Kærlighed med noget på spil

Annonce