Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ned og blive dyppet

En del af Rabbit spilleren Sebastian Åris' restitution fra en lårskade foregår i Svendborgsund
Lige nu døjer basketspiller Sebastian Åris med en lårskade. Selvom han så småt er begyndt at spille igen efter et forløb med styrketræning, er det et helt andet sted, der giver den bedste restitution for den unge spiller. Nemlig vandet ved Svendborg Roklub.
Annonce

Sydfyn: Den 23-årige basketspiller Sebastian Åris er glad for, at det lige nu er off season hos Svendborg Rabbits. Dels fordi han kæmper for at blive klar til en ny sæson efter en lårskade. Og dels fordi den mere frie arbejdsrutine uden for sæsonen giver ham tid til at gøre nogle af de andre ting, som han holder af.

Han glæder sig til at komme tilbage på banen, for han er glad for at spille i Svendborg. Og glad for Svendborg som by. Der er alligevel ét sted, hvor byen, ifølge basketspilleren, kommer til kort.

- Der mangler et sted, hvor de har forstand på at riste kaffebønner. Jeg er barista, og jeg er vant til at kunne gå på en ordentlig kaffebar, siger Sebastian Åris, der før han kom til Svendborg, boede i Århus og spillede for Bakken Bears.

Hernede ved vandet tænker jeg over andre ting end den faste dagsrutine. Jeg får mere ro i sindet her end derhjemme.

Sebastian Åris, basketspiller

Annonce

Vitaminer og mineraler

I stedet for at gå på almindelig café vælger han til tider at tage sin egen kaffe med, når han cykler ud til Svendborg Roklub ved Christiansmindestien. Det er nemlig hér, han finder mest ro som kontrast til larmende trafik og sirener, hvor han bor.

Basketspilleren ror ikke selv. Men han bader fra stigen på bagsiden af bygningen. Og så slapper han af med en god bog. Det lærte han, da han spillede i Malmø.

- Hernede ved vandet tænker jeg over andre ting end den faste dagsrutine. Jeg får mere ro i sindet her end derhjemme, siger Sebastian Åris, der på en god dag kan læse næsten en hel bog og bade tre gange i det kølige vand.

Det var hans mentor og kammerat fra Bakken Bears, Nicolai Iversen, som nævnte stedet, da Sebastian Åris flyttede til Sydfyn.

- Nicolai sagde til mig: Kom ned og bliv dyppet. Det er godt for restitutionen på grund af vandets mineraler og vitaminer. Og så er isbad generelt godt for blodomløbet, så jeg bader hele året, siger Sebastian Åris.

Annonce

En rigtig klub

Der er ingen tvivl om, at ønskedrømmen for den dygtige point guard fra Svendborg Rabbits er at spille i NBA. Men hver ting til sin tid.

- Mit mål lige nu er at spille i ACB-ligaen i Spanien. Men også gerne i Tyskland, hvor de har en fed basket-kultur med et fantastisk publikum, siger Sebastian Åris. Basketspilleren, der lige har skrevet ny etårs kontrakt med Rabbits, har fået en klausul tilføjet i kontrakten.

- Jeg kan hoppe fra inden 1. august, hvis udlandet er interesseret i mig, siger Sebastian Åris, der dog gerne vil blive hos Rabbits. Det skyldes ikke mindst den nye træner Lukas Vargas, der efter point guardens skøn gør meget for at hjælpe sine spillere videre. Og det skinner igennem, at Sebastian Åris giver toppoint til Svendborgklubben.

- Svendborg Rabbits er en rigtig klub, hvor professionel sport er kombineret med foreningsånd. Der er mange frivillige, der gerne hjælper. Alle er glade, og det giver en god stemning, siger Sebastian Åris, inde vandet endnu en gang kalder på ham.

Det er ved Svendborg Roklub, at basketspiller Sebastian Åris finder ro i sindet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Bo banker rusten af

Ugeavisen Svendborg

Sjælen hænger fast

Ugeavisen Svendborg

Kunstner viser rundt

Ugeavisen Svendborg

VM-bord til Sydfyn

Annonce