Annonce
Ugeavisen Svendborg

Nicolaj bruger egne udfordringer til at hjælpe andre

Nicolaj Jul fra Svendborg lytter og støtter via Boblberg.dk blandt andet unge med problemer og ensomhed. Pr-foto
- Jeg synes det er givende at vide, at min fortid ikke har været forgæves og nu kan bruges til at hjælpe andre, siger Nicolaj Jul fra Svendborg, som er at finde på platformen Boblberg.dk
Annonce

Interviewet med Nicolaj Jul har redaktionen modtaget som en artikel/pressemeddelelse fra Boblberg.dk, som er en digital platform for sociale fællesskaber og bekæmpelse af ensomhed. Redaktionen her herefter redigeret og forkortet teksten.

Svendborg: Nicolaj Jul, 38 år, musiker og piecer fra Svendborg, har levet et liv med lavt selvværd og et misbrug, men han dedikerer i dag sin tid til at hjælpe andre, der står i lignende situationer.

Da han således stødte på Boblberg, et digitalt fællesskab og mødested, blev han inspireret til at blive en del af platformen. Han oprettede en bobl, hvor han tilbød at være til rådighed med et lyttende øre til alle, der kunne have brug for det. I dag forsøger han at hjælpe så mange som muligt med gode råd og samtaler.

Nicolaj fik kendskab til Boblberg gennem et opslag på nettet, der omhandlede en historie fra en ung kvinde, der skrev og delte ud om sin ensomhed. Det gjorde indtryk på ham, at andre mennesker, der ikke er psykisk stærke, åbner op om sig selv og sine problemer.

Nicolaj har selv haft et til tider svært liv med misbrug, men efter et koncentreret behandlingsforløb, lever han i dag et liv med kæreste og en god omgangskreds.

Annonce

Vil være coach

I sin bobl deler han ud af sin historie og tilbyder at lytte til dem, der føler sig ensomme eller kæmper med diverse problemer og udfordringer. Han tilbyder også at tage dem med på café, gå en tur eller blot lytte til det, de har lyst til eller behov for at fortælle.

Nicolaj er som nævnt musiker og har en stor passion for sin musik, som på mange måder har været en måde for ham at udtrykke sin fortid og den hårde tid, han har været igennem. Det har hjulpet ham til at kunne fortælle sin historie på sin helt egen måde.

I dag forsøger han at hjælpe andre, der skulle stå i lignende situationer. Han har dedikeret sin tid til at arbejde med udfordrede unge og hjælpe dem tilbage på rette spor. Ligeledes ønsker han i fremtiden at uddanne sig til coach, samt at udarbejde et selvværdskursus for mænd.

Nicolaj fik hurtigt mange henvendelser på sin bobl og har siden forsøgt at hjælpe så mange, han kunne med gode råd eller et lyttende øre. Han har haft god kontakt med enkelte og ønsker at kunne mødes med specielt én, han har haft en rigtig god kemi med.

Nicolaj har brugt Boblberg til at gøre en forskel, hvilket er meget givende for ham - det at hjælpe andre, uden at skulle have noget igen. Han har, med sin forhistorie, mulighed for at tale til andre i øjenhøjde med en forståelse, anerkendelse og erfaring, der kan hjælpe dem videre.

- Jeg synes det er givende at vide, at min fortid ikke har været forgæves og nu kan bruges til at hjælpe andre, siger han.

Annonce

Ensomhed kræver nye fællesskaber

Nicolaj Jul udtrykker stor begejstring for Boblberg og konceptet bag, da et emne som ensomhed er så udbredt blandt befolkningen. Netop dette, påpeger Nicolaj, kan fællesskaber og Boblberg være med til at ændre.

Han ville uden tvivl anbefale Boblberg til dem, der kunne få gavn af det. Hvad end det er en søgen ud af ensomheden, eller blot nogen at dele en fælles interesse med, så vil der helt sikkert være andre, der søger det samme.

Under coronakrisen er ensomheden blandt borgerne steget markant, og behovet for digitale fællesskaber er blevet større og mere efterspurgt end nogensinde.

Boblberg har under pandemien oplevet at trafikken på platformen er tredoblet, og endnu flere borgere fra hele landet opsøger fællesskaber under en svær tid med restriktioner, isolation og hjemsendelse.

Digitale fællesskaber

Mere end 340.000 medlemmer deler på Boblberg.dk allerede deres interesser med hinanden og søger alt fra nye venner, motionsmakkere og kulturgrupper til nogen at snakke med i en svær tid og digitale pennevenner.

Boblberg samarbejder med landets kommuner og landsdækkende organisationer om at skabe en social relation mellem andre mennesker på baggrund af fælles interesser.

Alle kan bruge Boblberg på et tidspunkt i deres liv, så måske søger du selv, eller kender nogle, som kunne have brug for et fællesskab?

Klik ind på Boblberg.dk og udforsk de mange muligheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce