Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ninas amerikanske bogdrøm

Nina Grønning rejser på lørdag til Florida, efter at hun tidligere på året underskrev en 14 sider lang kontrakt med et amerikansk forlag, der vil udgive hendes bog. Privatfoto

Nina Grønning, terapeut og forfatter, rejser på lørdag til USA for at høre nærmere om amerikansk forlags planer med hendes bog.

Annonce

Svendborg: Nina Grønning, lokal kranio-sakral terapeut, sprang ud som forfatter for et par år siden med bogen "Hvad angår virkeligheden", og på lørdag springer hun på flyet til USA, hvor hun skal mødes med det amerikanske forlag, der har købt verdensrettighederne til hendes bog, som på engelsk har fået arbejdstitlen "Regarding reality".

- Jeg er da piv stolt, for det må man godt være, spørger Nina Grønning, der samtidig er meget spændt på rejsen og ikke mindst forlagets planer med bogen.

- Jeg ved ærlig talt ikke ret meget om processen, men jeg håber at kunne blive klogere på udgivelsesdatoen, når jeg er i Florida, hvor forlaget har hovedkontor, fortæller Nina Grønning, som selv begyndte på første kapitel i et "nyt" liv, da hun i 2015 sagde sin faste stilling op som lærer.

- Jeg havde i da tre år ved siden af jobbet som lærer været selvstændig kranio-sakral behandler. På vej hjem fra en af de sidste arbejdsdage, kørte jeg forbi et arrangement for nye iværksættere, som Fremtidsfabrikken stod for. Her mødte jeg nogle repræsentanter fra Svendborg Bibliotek, som lidt i sjov spurgte mig, om jeg ikke skulle skrive en bog. "Øh nej, det have jeg ikke lige overvejet", men ideen var født, og et år senere udgav jeg min første bog på eget forlag, fortæller Nina Grønning

Jeg troede, at min lille bog kun var for os danskere og at det primært er et dansk problem med det manglende samarbejde, men det viser sig at være et verdenskendt problem.

Nina Grønning
Bogen, der nu skal oversættes til engelsk og udgives af et amerikansk forlag.
Annonce

Bog om samarbejde

I sine i alt 13 år som terapeut var Nina Grøning stødt på mange opgivende, frustrerede og vrede kommentarer fra sine klienter omkring de læger, de havde mødt, og som ikke anerkendte, forstod eller lyttede, hvis patienterne havde valgt at bruge alternativ behandling som supplement til den behandling, de fik af det etablerede sundhedssystem.

Men også nogle af lægerne og de alternative behandlere gav udtryk for, at de var frustrerede over det manglende samarbejde og viden om hinandens kompetencer.

- Jeg tænkte, at åbenhed og nysgerrighed måtte være de styrende elementer i udvikling og nye forståelser af andres viden og værdier. Så jeg inviterede en læge og ti frivillige klienter med i et pilotprojekt om samarbejde på tværs af alle vores overbevisninger og kompetencer. Sigtet var at skrive en bog, som kunne udvide mulighederne for helbredelse, hvis vi imødekommer og respekterer hinandens forskellige behandlingsformer og metoder, fortæller Nina Grønning.

- Jeg troede, at min lille bog kun var for os danskere og at det primært er et dansk problem med det manglende samarbejde, men det viser sig at være et verdenskendt problem. Den måde jeg har bygget bogen op på, er åbenbart ikke set før, i hvert fald har den skabt interesse i USA, fortæller Nina Grønning, som har lavet youtube kanalen, "Nina Gronning", så man kan følge hende på sin vej ud i verden med bogen og med ideen om at danne bro mellem den alternative tilgang til sygdom og helbredelse og den etableredes forståelse af det samme.

- Tilsammen vil alle vi, der ønsker at hjælpe alle de syge, være meget stærkere og klogere, hvis vi samarbejder, og det vil give mange flere succeshistorier og meget mere tillid og positiv forventning, mener Nina Grøning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce