Annonce
Ugeavisen Svendborg

Noget på Hjerte: Sommer i Svendborg - hvor ellers?

Sommeren 2022 bliver en fest i Svendborg, når tusindvis af gymnaster og atleter fra hele landet besøger landsstævnet i Svendborg. Billedet her er fra åbningsfesten af landsstævnet i Svendborg i 1994. Arkivfoto

Der bliver rig mulighed for at mærke pulsen og møde magien i Svendborg denne sommer. Stribevis af lokale aktører har endnu en gang lagt sig i selen for at kunne præsentere et væld af oplevelser og aktiviteter for både voksne og børn denne sommer, og vi er mange, der glæder os.

Vi glæder os til, at 5700 Summer endnu en gang sætter gang i de små armbevægelser, at kammeraterne på Frederiksø leverer musik og bølgeskvulp, at Fremtidens Havn-projektet nu byder velkommen til en havn, der emmer af maritim stemning og tæerne-i-vand-oplevelser, og at vi kan gå en tur i byen og indtage de nye byrum, der giver plads til både byliv og fordybelse på én og samme tid.

Når du om få uger trækker stikket, sætter mailen på autosvar og indtager Svendborg, kan du passende overveje, hvor du skal holde ferie næste år - i 2022. Eller nej, faktisk behøver du slet ikke at overveje det. Du skal selvfølgelig være i Svendborg næste sommer også.

Annonce

Når DGI Landsstævne lægger til kaj i Svendborg næste år, er der lagt op til et brag af en fest. Om festen kun er for dem, der er interesseret i idræt? Nej, langt fra! Lad det være sagt med det samme: Selvom du nægter at trække i dit mest sporty outfit, så bør du stadig lægge vejen forbi Svendborg næste sommer.

Havnen vil næste sommer være der, hvor maritim kultur møder gadeidræt. Her kan du opleve streetfodbold og streetbasket på nærmeste hold, og på scenen vil lokale kunstnere og bands levere lyden af Svendborg. Fredag og lørdag aften bliver havnen indtaget af BaggårdTeatrets storslåede opsætning af Eventyret om Fjeren & Rosen, hvor gigantdukker og Odense Symfoniorkester blot er nogle af elementerne. Og når du bliver sulten, står food trucks klar til at servere blandt andet fish’n’chips – vi er jo på havnen.

Christiansminde vil næste år være hjemsted for alle outdoor- og vandsportsidrætterne. Så hvis du er til kano og kajak, er det her, du bør tilbringe dagtimerne. Der er dog en seriøs risiko for, at du kommer til at lugte lidt af bål, for outdoor betyder selvfølgelig bålrøg og mad tilberedt over bål.

Området omkring Svendborg Idrætscenter bliver næste sommer vores stævnecentrum. I dagtimerne er det centrum for idræt, og i aftentimerne bliver det forvandlet til en musikfestivalplads med tre scener, hvorfra der bliver skuet op for musikken og dansetrinnene. Det er også i stævnecentrum, de store opvisninger finder sted, og hvor blandt andet 6000 efterskoleelever viser, hvad de formår i fællesskab. Og ja, der vil være danse-telte, så du kan godt begynde at øve dig på at plukke æbler i luften og din bedste udgave af ”Fortnite dance floss”.

Torvet bliver næste sommer hjemsted for en scene, hvorfra du kan nyde musik fra både større, kendte navne – og knap så kendte navne. Bevæger du dig fra Torvet op til Krøyers Have, støder du på et opvisningsgulv, hvor idrætsudøvere viser, hvad de har brugt en hel vinter på at forfine. Hvis det bliver lidt for meget bevægelse til din smag, kan du trække dig tilbage til de rekreative områder i Krøyers Have, som bliver en oase med musik, madboder og food trucks med sydfynske kulinariske smagsprøver - og masser af god stemning.

Og hvis du stadig ikke har fået nok af Svendborg-ånden, kan vi anbefale en smuttur til Ollerup, hvor der også vil være både musik, idræt og Verdensholdets shows. Eller hvad med en tur til campingområdet ved Tankefuld, hvor du blandt andet finder et mini-marked, bageren, kaffetrucks og ca. 8000 campister i campingvogne og telte?

Uanset om du har tænkt dig at trække i tætsiddende lycra eller ej næste år, garanterer vi, at du får sved på panden. Du kommer til at mærke, hvad Svendborg er og kan, og hvad vi mener, når vi taler om den særlige Svendborg-ånd.

Selvom man næsten ikke tør sige det højt i disse tider, er jeg alligevel nødt til at komme med en advarsel: Vi kommer til at være mange mennesker om at nyde sommeren 2022 i Svendborg. Vi kommer til at stå tæt og dyrke fællesskabet. Vi har tænkt os at bevæge os sammen, danse, svede og muligvis også udveksle kropsvæsker. Det bliver svedigt – på alle måder. Det bliver mennesker, der krammer mennesker, de lige har mødt. Og okay, måske vil der også være én eller to, der kommer til at kysse næsten-fremmede mennesker i rendyrket begejstring over at opleve fællesskabet og festen.

Du kan godt begynde at glæde dig!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Viser på vandet

Annonce