Annonce
Ugeavisen Svendborg

Nordea-fonden støtter Svendborg Ungdomsskole med 513.500 kroner

Simulatorer på Maersk Training Center. PR foto
Svendborg Ungdomsskole vil hjælpe de unge med at træffe et rigtigt erhvervsvalg. Med penge fra Nordea Fonden kan ungdomsskolen tilbyde tre forskellige retninger.
Annonce

Svendborg: Med "Job på havet", "Fra jord til bord" og "Fra idé til egen chef" vil Svendborg Ungdomsskole støtte unge i deres uddannelsesvalg.

- Det hele startede som så meget andet her på kontoret med en uformel snak om uddannelse. Hvordan var vi selv endt her, og hvad mon vi ville have lavet, hvis det ikke var blevet det, fortæller ungdomsskoleinspektør Cathri Jepsen i en pressemeddelelse.

Nu halvandet år senere står ungdomsskolen med et bidrag på 513.500 kr. fra Nordea-fonden og tre afprøvede forløb med forskellige temaer: "Job på havet", "Fra jord til bord" og "Fra idé til egen chef". Hvert forløb er bygget op omkring et tema, som sikrer en rød tråd, men som samtidig præsenterer de unge for mange forskellige uddannelses- og jobmuligheder.

Magnus Thorup på skibsmontøruddannelsen, Svendborg Erhvervsskole. PR foto
Annonce

Søredning

Hvert forløb afsluttes med en udfordring. På "Job på havet", som startede for tredje gang i januar 2020, er udfordringen en søredning i Esbjerg. Her skal de 16 unge kaste sig ned i mørke bølger under storm og torden og redde hinanden op i en redningsflåde. Næste gang i selskab med borgmester Bo Hansen, som en dag i februar er i praktik på ungdomsskolen.

- Med Nordea-fondens bidrag kan vi nu fokusere på at få flere erfaringer. Kan den her indsats få flere unge på rette hylde? Kan den vise de unge, at det er mindst lige så fint at tage en erhvervsuddannelse som at gå på gymnasiet? Det ser vi frem til at blive klogere på, fortæller Cathri Jepsen./exp

Magnus Thorup fileterer fisk på Bagenkop Havn under kyndig vejledning af fiskeren Egon. PR foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Nils Holgersen flyver igen

Ugeavisen Svendborg

"Bølge" af ny bykunst

Annonce