Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ny bog med sydfynske ansigter: Fortællinger fra en pandemi

Fire af de lokale ansigter med rødder på Sydfyn, som er med i den nye bog "Portræt: Fortællinger fra en pandemi". Fra vestre ses Camilla Sofie Torsten Sørensen, Marie Thorbjørnsen, Helle Lynge og Sidsel Lauge West, sidstnævnte er medforfatter til bogen. Fotos: Therese Vadum
Sidsel Lauge West, som har boet i Svendborg, har været med til at lave bogen "Portræt: Fortællinger fra en pandemi", hvori flere lokale ansigter fortæller om deres oplevelser under coronakrisen.
Annonce

Svendborg: Hvordan har vi som helt almindelige mennesker indtil nu oplevet coronakrisen?

Det forsøger en ny bog, "Portræt: Fortællinger fra en pandemi", at give svar på, og det sker via 107 fortællinger fra mennesker i hele landet. Bag bogen står fotograf Therese Vadum, Aarhus, og Sidsel Lauge West, 26 år, der tidligere har boet og gået på gymnasiet i Svendborg.

Netop Sidsel Lauge Wests tilknytning til Svendborg har betydet, at der i bogen optræder flere lokale ansigter, der fortæller om deres oplevelser i forbindelse med coronakrisen og nedlukningen.

Sidsel Lauge West, tidligere Svendborg, nu bosat i København, er medforfatter til "Portræt: Fortællinger fra en pandemi". Foto: Therese Vadum

- Jeg fik idéen til denne bog, fordi jeg synes, at det er spændende, hvordan vi mennesker takler og oplever situationer som for eksempel coronakrisen meget meget forskelligt. Jeg var interesseret i at høre, hvordan andre mennesker oplevede denne helt specielle tid under nedlukningen, og hvad de har taget med sig fra den. Det har været enormt spændende at se, hvor utrolig mange forskellige udlægninger, der er kommet ud af de 107 fortællinger, siger Sidsel Lauge West i en pressemeddelelse.


Jeg fik idéen til denne bog, fordi jeg synes, at det er spændende, hvordan vi mennesker takler og oplever situationer som for eksempel coronakrisen meget meget forskelligt.

Sidsel Lauge West


Hun bor i dag  på Amagerbro sammen med sin forlovede Frederik, som også er fra Sydfyn. Til daglig læser Sidsel Lauge West på kandidatuddannelsen i sociale interventionsstudier på Roskilde Universitet, og derudover arbejder hun som projektassistent i Depressions Foreningen.

Camilla Sofie Torsten Sørensen, tidligere Svendborg, nu bosat i Aarhus, er med i bogen. Foto: Therese Vadum

- Derudover har jeg den skjulte agenda eller bagtanke, at bogen skal bryde og udfordre fordomme, gode som dårlige, om andre mennesker på tværs af landsdele, erhverv, type, etnisk herkomst og socialklasse. Jeg håber således, at denne bog kan være med til at skabe en større forståelse og rummelighed overfor hinanden, siger Sidsel Lauge West.

Annonce

Erindring og bearbejdning

Til de 107 fortællinger har Therese Vadum under nedlukningen taget fotos af de 107 personer, der optræder i bogen, så de personlige historier og billeder af isolation forenes.

Marie Thorbjørnsen, tidligere Svendborg, nu bosat i Aarhus, er med i bogen. Foto: Therese Vadum

- Da landet lukkede ned, blev jeg ramt af en rastløshed, og min måde at bearbejde sådan noget har altid været gennem fotografiet og kunsten. Samtidig fik det mig til at føle, at jeg kunne skabe et fællesskab i en tid, som ellers er og har været defineret af den afstand, som vinduet illustrerer i mine fotografier, fortæller Therese Vadum i pressemeddelelsen.

Helle Lynge, lokal sanger og bedemand, er med i bogen. Foto: Therese Vadum

- "Portræt: Fortællinger fra en pandemi" ​er altså fortællingen om danskernes møde med en verdensomspændende pandemi og et nedslag i ord og billeder, der både er en erindring til fremtiden og afspejler de følelser og erfaringer, som vi stadig står midt i. Vi håber, at bogen, portrætterne og fortællingerne bliver en fysisk erindring i bogreolen og måske en bearbejdning af et fælles traume, slutter Therese Vadum og Sidsel Lauge West.

Bogen kan købes på www.portraet-bog.dk

"Fortællinger fra en pandemi" ​er fortællingen om danskernes møde med corona. Foto: Therese Vadum
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce