Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ny bog: Naturen giver plads til ro - også i din egen have

William Fibæk Mikkelsen med sin nye bog, "Skab dig gennem nysgerrighed 2", som er en invitation til at værdsætte den nære natur. Foto: Michael Thorbjørnsen
William Fibæk Mikkelsen, Svendborg, skriver ny bog om den nære natur.
Annonce

Svendborg: Naturen giver plads til ro - også i din egen have.

Mener og siger William Fibæk Mikkelsen, Svendborg, som for et par år siden udgav bogen "Skab dig gennem nysgerrighed". Her ramte han ret præcis ned i den tidsånd, der peger mod mere nærvær, fordybelse og ro i pagt med naturen.

- Ikke nødvendigvis den store natur i nationalparker, langs kyster og i den natur, turistbrochurerne viser, men naturen i ens egen have, siger William Fibæk Mikkelsen.

Bogen blev så stor en succes, at William Fibæk Mikkelsen nu er klar med en opfølger, hvor han på sin lune facon atter opfordrer til at undres og glædes ved de små mirakler, som finder sted lige foran vores øjne hver dag, hvis vi tager os tid til at kigge efter.

Forsiden af William Fibæk Mikkelsens nye bog. Pr-foto

- Der skrives en del i medierne om, at vi skal bevæge os mere ud i naturen. Der skal være plads til fodgængere, cyklister, motionister og folk, der vil overnatte i shelters og lave bål i det fri. Samtidig udstykkes der grunde i alle kommuner til nye parcelhusområder. Vi flytter tættere og tættere på skoven og markerne, og kulturen flytter med ud til en i forvejen hårdt trængt natur. Vi har brug for naturoplevelser, siger William Fibæk Mikkelsen i en pressemeddelelse.


Floraen og faunaen minder os hele tiden om, hvor vigtigt og dejligt livet er. Alt dette og meget mere forærer naturen os helt uden bagtanke. Det er kun rimeligt, at vi giver noget tilbage i taknemmelighed.

William Fibæk Mikkelsen


"Skab dig gennem nysgerrighed 2" er en invitation i finurlige ord og masser af smukke billeder til at lære at sætte pris på den friske luft i en nyudsprungen bøgeskov eller at værdsætte, at tiden står stille, når en sommerfugl gør et kort ophold på ens hånd, og når duften af syren fortryller lugtesansen.

- Floraen og faunaen minder os hele tiden om, hvor vigtigt og dejligt livet er. Alt dette og meget mere forærer naturen os helt uden bagtanke. Det er kun rimeligt, at vi giver noget tilbage i taknemmelighed, mener William Fibæk Mikkelsen, der er er uddannet voksenunderviser og gennem 25 har år arbejdet med blandt andet arbejdsmiljø samt skrevet en række vejledninger i at undervise i arbejdsmiljø.

"Skab dig gennem nysgerrighed 2" udkommer på Skriveforlaget den 26. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Genåbning fejret med kage

Annonce