Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ny bog udgivet med støtte fra lokal rom

Anja Storm Stave fra Vinspecialisten i Korsgade med checken, museumschef Esben Hedegaard fra Svendborg Museum med Svendborg Rommen og fotograf Luca Berti med bogen ”Ø-Folk”. Pr-foto
Vinspecialisten giver 10.000 kroner til bogprojektet "Ø-Folk".

Svendborg: Vinspecialisten i Korsgade har siden 2016 solgt Svendborgsund Rommen, og fra salget går 25 kroner pr. solgt flaske ubeskåret til et projekt under Svendborg Museum. Tidligere er pengene blandt andet gået til en ny motor til "Pingvinen", museets spidsgatter (en mindre sejlbåd).

I sidste uge var Vinspecialisten i Svendborg igen klar med en ny check til museet. Denne gang på 10.000 kroner, fortælles det i en pressemeddelelse.

Pengene bidrager til udgivelsen af coffee table-bogen ”Ø-Folk” med fotografier af den italienske fotograf Luca Berti.

Annonce

Bogen indeholder fotografier fra de sydfynske øer, historiske øfoto og kulturhistoriske afsnit af museumsdirektør Esben Hedegaard.

I perioden 2011-2020 har Luca Berti besøgt Strynø, Langeland, Thurø, Tåsinge, Hjortø, Drejø, Skarø, Avernakø, Lyø, Birkholm og Ærø med sit store, Lindhof-kamera med trefod og fotograferet øboere og landskaber.

Bogen er netop kommet fra tryk i forbindelse med åbning af udstillingen af samme navn. ”Ø-Folk” kan ses i lokaler på Danmarks Museum for Lystsejlads. Udstillingen vises frem til 27. maj.

Svendborgsund Rommen fremstilles i Trinidad og sejles herefter til Bornholm, hvor den bliver tappet på flaske. Hver flaske er nummereret. På etiketten pryder et ældre maleri af Svendborgsund, som Svendborg Museum har har stillet til rådighed.

- Svendborgsund Rommen er en navy-rom, som stadig er blød og rund, men som har et snert af bølgeskvulp, forklares det i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Bidder af Bowie

Ugeavisen Svendborg

Opera på havnekanten

Annonce