Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ny café med fokus på sundhed

To nye ansigter i Gymnastikhuset på Tåsinge: Nick Leschly Pedersen, der bliver leder af den ny Café Hygge, og til højre Rasmus Brems-Hulgaard, der er ny leder af Gymnastikhuset, som ændrer navn til Holistisk Balance. Privatfoto
Gymnastikhuset på Tåsinge skifter navn og åbner café, som alle kan besøge uden at bruge stedets øvrige faciliteter.
Annonce

Tåsinge: Hver uge bruger 800-900 personer i alle aldre Gymnastikhusets indendørs svømmebassin med 34 grader varmt vand, træningslokalerne, saunaen og dampbadet, der alle har udsigt til farvandet ud for Vornæs på Tåsinge.

Derudover får et antal personer forskellige behandlinger, der også tilbydes i Gymnastikhuset, som blev oprettet for 12 år siden af ægteparret Bodil Brems og Anders Hulgaard.

Sønnen Rasmus Brems-Hulgaard er opvokset på ejendommen, hvor forældrene fortsat bor, og han har overtaget ledelsen af Gymnastikhuset, der har skiftet navn til Holistisk Balance.

I første omgang vil omverdenen især mærke, at Vornæs Skovvej 14 også får en café, som naturligvis kan besøges af stedets brugere.

Men Café Hygge er derudover for alle andre, og chefen bliver den 37-årige kok Nick Leschly Pedersen, der bor med sin familie ved Rudkøbing.

- Tanken med caféen bliver at understøtte Gymnastikhusets fokus på sundhed og bevægelse med ren og nærende mad. Vi ønsker at sætte vores gæsters sundhed og velvære i højsædet. Vi vil vores gæster det bedste og vil ikke gå på kompromis. Vi satser på at opnå det økologiske guldmærke og bruger biodynamiske grøntsager, når det er muligt, fortæller Nick Leschly Pedersen.

Caféen, som er nyindrettet med 30-40 pladser og får udsigt til den store terrasse og Det sydfynske Øhav, åbner første gang torsdag 19. marts fra kl. 15-22

Gymnastikhuset har skiftet navn til Holistisk Balance. PR-foto
Annonce

Ændrede livsstil

Trods sine 37 år har Nick Leschly Pedersen 23 års erfaring i branchen. Han har været køkkenchef i udlandet og på Fyn og Langeland.

- Min interesse for sundhed og mad blev vakt, da min egen krop for otte år siden begyndte at vise meget seriøse tegn på stress. Jeg vejede 10 til 15 kilo for meget. Min hukommelse var dårlig, og værst gik det ud over mit hjerte. Jeg havde slem hjertebanken og underliggende angst.

Det betød en komplet ændring af livsstilen.

-Og det vækkede min interesse for plantebaseret kost. Mad er vores brændstof, og jeg har erfaret i mit eget liv og på min egen krop, hvor stor betydning kvaliteten af vores kost har på helbredet. Selv om jeg i dag er næsten ti år ældre, har jeg aldrig haft det bedre og har aldrig haft mere energi.

- Efter min egen rejse gennem planteriget, som dengang var nyt landskab for mig, har jeg et stort ønske om at udbrede den verden af smag og tekstur, der er så rig på vitaminer og mineraler, som er så vigtige for vores kropslige og psykiske velbefindende, siger lederen af Café Hygge.

Annonce

Plantekost skal udfordre

Nick Leschly Pedersen vil gerne udfordre smagsløgene hos gæsterne i caféen.

-Vi vil gøre det nemt, sjovt og spændende for vore gæster at prøve kræfter med kost baseret på planter, der som nævnt alle er økologiske og biodynamiske i det omfang, vi kan få fat i sidstnævnte.

Og Café Hygge får som nævnt borde og stole indendørs og på terrassen, hvor en del vil være overdækket af et sejl, der kan skærme mod sommerregn.

Rasmus Brems-Hulgaard fra Holistisk Balance fortæller, at Café Hygge efter alt at dømme også kommer til at tilbyde kokkeskole, catering - altså mad ud af huset - bedre aften-middage mod bestilling og vil være ramme om selskaber, møder og andet, der eventuelt kan kombineres med brug af de øvrige faciliteter hos Holistisk Balance og naturen omkring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ny bykunst i gaderne

Annonce