Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ny donutcafé på charmeoffensiv

Helt til venstre er det Dines Janagarajah, der sammen med Mathias Bechmann mandag delte smagsprøver ud i en solbeskinnet Gerritsgade i Svendborg. De åbner Donut Time i Korsgade den 1. august. Foto: Martin Ytting Rask
1. august åbner Svendborgs nye donutcafé i Korsgade. Ugeavisen var med, da der blev delt smagsprøver ud i Svendborgs gågader.
Annonce

Svendborg: - Hvad med jer, skal I ikke også smage?

Med et bundt sedler i den ene hånd og et fad fuld af donuts i den anden går Dines Janagarajah og Mathias Bechmann gennem Gerritsgade.

Alle de små kager er skåret i mundrette bidder med en tandstikker i hver, så de er lige til at spise. Og der bliver takket ja, når der bydes på smagsprøver. Ofte efterfulgt af et ”mmh” eller ”nøj, hvor er de gode”.

Dines Janagarajah har åbnet Donut Time sammen med sin lillesøster Jennifer, og Mathias Bechmann er tilknyttet som bager. De har netop haft første oplæring af de nye ansatte til butikken Donut Time, der snart åbner i Korsgade.

Donut Time delte mandag smagsprøver ud i en solbeskinnet gågade i Svendborg. Foto: Martin Ytting Rask

Herfra vil de lange de små søde kager over disken.

Annonce

Næsten klar til åbning

Dagens smagsprøver, der er delt ud i Svendborgs gågader, er resultaterne af den oplæring, de nye medarbejdere fik.


Det er gået strygende for de andre caféer, der er åbnet rundt i de større byer. Og så tænkte jeg: "Hvorfor ikke også i Svendborg?"

Dines Janagarajah


Her blev de kyndigt instrueret i alt fra glasering, pyntning og fyldning af de forskellige varianter, der kan købes ved åbningen. Men bortset fra oplæringen, er butikken også næsten klar til åbningen den 1. august, forsikrer ejeren.

- Vi mangler lige det sidste. Sådan noget som den sidste finish, så det står knivskarpt til kunderne. Og så skal vi lige have et par oplæringsvagter mere, så vores medarbejdere er trygge ved at lave de forskellige donuts, lyder det fra Dines Janagarajah.

En af dem, der er blevet oplært i at lave donuts denne eftermiddag, er 16-årige Asiye Diken.

Asiye Diken (tv.) bliver vejledt af Jennifer Janagarajah (th.) i at lave en donut med Daim. Foto: Martin Ytting Rask

Hun skal i 2.g efter sommerferien, og hun føler sig næsten klar til åbningen.

- Jeg har lidt erfaring i kassebetjening, fra da jeg var i en bager, så det er mest det at lave donuts, der kan give lidt udfordringer. Men det er gået godt i dag, og det var egentlig ikke så svært, siger hun, da hun netop har forsøgt sig med at lave en donut med Daim.

Annonce

Inspiration fra ind- og udlandet

Donuts er i den grad populære i USA. Og i løbet af det seneste år er populariteten også taget til herhjemme, hvor åbninger af donutcaféer i København og Århus har trukket en masse gæster til. Det er et hul i det sydfynske marked, Dines Janagarajah nu vil prøve at fylde.

- Det er gået strygende for de andre caféer, der er åbnet rundt i de større byer. Og så tænkte jeg: "Hvorfor ikke også i Svendborg?". Og sådan opstod idéen, siger han og tilføjer, at en del af konceptet også bliver at skifte ud i sortimentet fra tid til anden.

- Vi ser selvfølgelig på, hvilke der sælger godt, men vi vil også lytte på sociale medier, hvor vi på et tidspunkt vil spørge vores kunder, hvad de godt kunne tænke sig, siger Dines Janagarajah.

Donut Time åbner 1. august i Korsgade 14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Vintagemode fra aflyst modeshow

Ugeavisen Svendborg

Trio i Thurø Kirke

Ugeavisen Svendborg

Vin og tapas på Øret

Annonce